Læreplan
Sjømathandlarfaget er eit handverksfag og skal leggje grunnlaget for yrkesutøving innan produksjon og sal av sjømat. Fisk og skaldyr er ein naturleg del av kosthaldet vårt, og ein stadig større del av sjømaten blir omsett ”gryteklar”. Opplæringa skal medverke til at sjømathandlarfaget blir ført vidare som handverksfag, og utvikle fagarbeidarar med kompetanse til å ta i bruk ny teknologi.
Opplæringa skal leggje vekt på fangstmetodar, råvarebehandling og tillagingsmetodar. Opplæringa skal leggje vekt på handtering av råvarer og ferdigvarer etter etiske og kvalitetsmessige krav. Vidare skal opplæringa leggje vekt på trygg mat og økonomisk forståing knytt til verdiskaping. All matproduksjon skal ha eit kvalitetsstyringssystem basert på fareanalyse og kritiske kontrollpunkt. Opplæringa skal også medverke å utvikle evne til service, samarbeid og kommunikasjon og fremme likestilling.
Opplæringa skal leggje til rette for varierte arbeidsoppgåver som mellom anna krev kreativitet og løysingsorientering.
Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er sjømathandlar.
Les hele læreplanen på udir.noAndre varianter av denne utdanningen
Samarbeidsavtaler i
Denne linjen har ikke noen aktive samarbeidsavtaler.
Informasjon
Tittel
Opplæring for innvandrere
Tittel
Utdanning i forsvaret
Tittel
Informasjon og fakta om videregående opplæring
Videregående som voksen
Tittel
Ta videregående som voksen
Her kan du lese mer om hvilke regler og rettigheter som gjelder for deg, og hvordan du kan ta videregående som voksen i fylket du bor i.
Tittel
Veien til fagbrev
Tittel
Veien til studiekompetanse
Verktøy
Karakterkalkulatoren
Regn ut hvor mange poeng du har, og se hva du kan komme inn på.
Veien til studiekompetanse
Se mulighetene dine for å ta høyere utdanning.
Veien til fagbrev
Se alle muligheter som fører til fag- eller svennebrev.
Finn lærebedrift
For deg som rekrutterer lærebedrifter.