Beskrivelse

Du lærer om trygg matvareproduksjon, fra råvare til ferdig produkt.

Du får kompetanse om blant annet matkjemi, og krav til kvalitet ved produksjon av mat - og drikkeprodukter.

Opptakskrav

Fullført videregående opplæring i relevante fagbrevRealkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. Opptakskrav kan variere, se det enkelte lærested for mer informasjon.

Varighet

2,5 – 3 år deltid

Utdanninger

Viser 10 utdanninger
Tittel Studietype Studieform Lærested
Bærekraftige matopplevelser Fagskolegrad Desentralisert, Nettstudium, Samlingsbasert, deltid Nordland fagskole
Fagarbeideren i den digitaliserte næringsmiddelindustrien Fagskolestudium Nettstudium, Samlingsbasert, deltid Fagskolen i Viken
Fagutdanning - Vin og Brennevin Fagskolestudium Nettstudium, Samlingsbasert, deltid, heltid Beverage Academy Norge
Lokal matkultur - nettstøttet studium med samlinger Høyere fagskolegrad Nettstøttet, Samlingsbasert, deltid Fagskulen Vestland
Matteknikk Høyere fagskolegrad Nettstøttet, Samlingsbasert, deltid Fagskolen i Nord
Matteknikk Høyere fagskolegrad Nettstøttet, Samlingsbasert, deltid Trøndelag høyere yrkesfagskole
Matteknikk, nettbasert Høyere fagskolegrad Nettstøttet, Samlingsbasert, deltid Fagskolen i Viken
Spekevareproduksjon Fagskolestudium Nettstøttet, Samlingsbasert, deltid Trøndelag høyere yrkesfagskole
Spesialisering baker- og konditorfaget Fagskolestudium Nettstudium, Nettstøttet, Samlingsbasert, deltid Fagskolen i Viken
Verdiskaping i lokalmat Fagskolestudium Nettstøttet, Samlingsbasert, Undervisning ved lærestedet, deltid Trøndelag høyere yrkesfagskole

Jobb

Hva jobber de som har tatt denne typen utdanning som?

Kilde: Statistisk sentralbyrå 2024. Tall fra høsten 2023. Forklaring til statistikken

  • 558106 - Fagskoleutdanning, matteknikk, toårig
  • 558104 - Fagskoleutdanning, næringsmiddelteknikk
  • 557908 - Fagskoleutdanning, Fagarbeideren i den digitaliserte næringsmiddelindustrien
  • 5581 - Næringsmiddelproduksjon
  • 558199 - Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, påbygging til videregående utdanning
  • 558101 - Næringsmiddelteknikerskole
  • 558103 - Teknisk fagskole, linje for næringsmiddelteknikk, toårig
  • 558102 - Teknisk fagskole, næringsmiddellinje

Finn yrker

Innholdet på denne siden lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS).

Se hvilke NUS-koder som gjelder for denne siden

  • Fagskoleutdanning, matteknikk, toårig (558106)
  • Fagskoleutdanning, næringsmiddelteknikk (558104)
  • Fagskoleutdanning, Fagarbeideren i den digitaliserte næringsmiddelindustrien (557908)
  • Næringsmiddelproduksjon (5581)
  • Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, påbygging til videregående utdanning (558199)
  • Næringsmiddelteknikerskole (558101)
  • Teknisk fagskole, linje for næringsmiddelteknikk, toårig (558103)
  • Teknisk fagskole, næringsmiddellinje (558102)

Denne listen lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS). Utdanningene som rapporteres til utdanning.no er merket med NUS-koder. Disse utdanningslistene gir deg informasjon om alle utdanninger som er merket med samme NUS-koder.