Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
FagskolestudiumStudiepoeng
30.0Semester
Kostnader
55000
Studieform
Nettstudium, samlingsbasertStudietempo
Heltid, deltidSøknadsfrist
LøpendeOppstartsdato
Fleksibel oppstartGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Fagutdanningen varer 1/2 år, og kvalifiserer for servering, salg, import og produksjon av vin og brennevin. Utdanningen omfatter en grundig teoretisk og praktisk opplæring innen vin-, øl- og brennevinsfaget. Utdanningen finnes også som nettstudium m/samlinger. Studiet kan tas på fulltid 1/2 år eller deltid 1 år. Studiet gir 30 studiepoeng.
Utdanningen er spesielt rettet mot det norske arbeidsmarkedet, og gir god fagkompetanse for typiske vin-, øl- og brennevinsrelaterte yrker i Norge, samt en grundig innføring i norske lover innenfor handel og konsum av alkoholholdig drikke. Den praktiske opplæringen omfatter daglige smakinger av vin, øl og brennevin, der studenten skal oppøve evnen til å vurdere kvalitet. Opplæringen omfatter vinblandingsøvelser og trening i praktiske disipliner som f.eks dekantering og servering.
Utdanningen er godkjent av NOKUT og Statens lånekasse for utdanning.
Opptakskrav
Bestått videregående skole eller 5 års realkompetanse
Opptaksinformasjon
Fortløpende opptak
Karrieremuligheter
Sommelier / Vinkelner, Vinimportør, Vinselger, Produksjon av vin og brennevin, Vinjournalist.