Beskrivelse

Du lærer om hele prosessen fra råvare til ferdig matprodukt, inkludert hvordan maten påvirker menneskekroppen og om ulike teknologier som brukes i matproduksjon.

Utdanningene inneholder fagområder som matematikk, statistikk, kjemi, biokjemi, mikrobiologi og biologi

Med en utdanning innen matvitenskap kan du for eksempel jobbe med produktutvikling og kontroll av matvarer.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og realfagskombinasjon. Les mer på utdanningen du er interessert i. 

Varighet

Bachelorgrad tar 3 år og mastergrad tar 5 år.

Jobb

Hva jobber de som har tatt denne typen utdanning som?

Kilde: Statistisk sentralbyrå 2024. Tall fra høsten 2023. Forklaring til statistikken

  • 758199 - Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, høyere nivå
  • 758105 - Master, mat og teknologi, toårig
  • 758104 - Master, industriell matproduksjon, 1½-årig
  • 758103 - Master, mattrygghet (food safety), toårig
  • 758102 - Master, matvitenskap, toårig
  • 758101 - Cand.agric.-utdanning, næringsmiddelfag
  • 7581 - Næringsmiddelproduksjon
  • 658199 - Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, lavere nivå
  • 658108 - Bachelor, fiskeri- og næringsmiddelteknologi, treårig
  • 658107 - Bachelor, matvitenskap, treårig
  • 658106 - Bachelor, næringsmiddelteknologi, treårig
  • 658105 - Næringsmiddelteknisk utdanning, lavere nivå
  • 658104 - Næringsmiddelfag for fiskerisektoren, lavere nivå
  • 658103 - Høgskolekandidat, næringsmiddelteknologi, treårig
  • 658102 - Høgskolekandidat, næringsmiddelkvalitet og -analyse, toårig
  • 658101 - Høgskolekandidat, fiskeri- og næringsmiddelteknologi, treårig
  • 6581 - Næringsmiddelproduksjon
  • 651507 - Bachelor, akvakultur / næringsmiddelteknologi, treårig
  • 8581 - Næringsmiddelproduksjon

Finn yrker

Innholdet på denne siden lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS).

Se hvilke NUS-koder som gjelder for denne siden

  • Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, høyere nivå (758199)
  • Master, mat og teknologi, toårig (758105)
  • Master, industriell matproduksjon, 1½-årig (758104)
  • Master, mattrygghet (food safety), toårig (758103)
  • Master, matvitenskap, toårig (758102)
  • Cand.agric.-utdanning, næringsmiddelfag (758101)
  • Næringsmiddelproduksjon (7581)
  • Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, lavere nivå (658199)
  • Bachelor, fiskeri- og næringsmiddelteknologi, treårig (658108)
  • Bachelor, matvitenskap, treårig (658107)
  • Bachelor, næringsmiddelteknologi, treårig (658106)
  • Næringsmiddelteknisk utdanning, lavere nivå (658105)
  • Næringsmiddelfag for fiskerisektoren, lavere nivå (658104)
  • Høgskolekandidat, næringsmiddelteknologi, treårig (658103)
  • Høgskolekandidat, næringsmiddelkvalitet og -analyse, toårig (658102)
  • Høgskolekandidat, fiskeri- og næringsmiddelteknologi, treårig (658101)
  • Næringsmiddelproduksjon (6581)
  • Bachelor, akvakultur / næringsmiddelteknologi, treårig (651507)
  • Næringsmiddelproduksjon (8581)

Denne listen lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS). Utdanningene som rapporteres til utdanning.no er merket med NUS-koder. Disse utdanningslistene gir deg informasjon om alle utdanninger som er merket med samme NUS-koder.