
Industrirøyrleggar
Industrirøyrleggaren er ein fagarbeidar som monterer røyropplegg, og utførar sveising og platearbeid.
Arbeidsoppgaver
Som industrirøyrleggar jobbar du med produksjon, montering, vedlikehald og testing av røranlegg og rørinstallasjoner til industrien, både på land og offshore. Dette kan vera industribygg, båtar og på olje- og gassplattformer.
Medan ein vanleg røyrleggar jobbar med bustadhus jobbar industrirøyrleggaren med større anlegg knytt til industrien.
Vanlege arbeidsoppgåver for industrirøyrleggaren:
- montera røropplegg med pumpar, ventilar o.l.
- utføra og dokumentera lekkasjetesting av røyr og rørsystem
- bøya røyr og berekna mål
- sveisa og sammenføye røyr og rørsystem
- kvalitetssikring og avviksrapportering
- vedlikehald verktøy og sveiseutstyr
Industrirørleggeren har gode kunnskapar om materiala han/ho arbeider med, og følgjer nasjonale og internasjonale standardar og produktkrav.
Hvor jobber industrirøyrleggarar ?
Industrirøyrleggaren kan arbeide innan ei rekke bransjar, som til dømes kjemisk og mekanisk industri, oljeverksemd, skipsbygging og treforedling.
Intervjuer

Industrirørlegger
Kenneth Nordbø
Viktige egenskaper
Som industrirøyrleggar har du god teknisk innsikt og arbeider godt saman med andre. Det er viktig at du er nøyaktig og serviceinnstilt.
Lønn
Utdanning
Utdanning til fagarbeidar er eit yrkesfagleg løp i vidaregåande opplæring.
Med fagbrev i industrirørleggerfag, er det mogleg å ta ingeniørutdanning via y-vegen.
De vanligste jobbene blant røyrleggarutdanna
- 457113 - Industrirørleggerfaget, Vg3
Arbeidsmarked
Her finner du en oversikt over bedrifter som har stillinger i dette yrket eller lignende yrker. Dette kan være nyttig for den som leter etter arbeidsplass, læreplass eller hospiteringsplasser. Oversikten kan også være nyttig for skoler som vil finne bedrifter de kan samarbeide med.
Bedrifter med industrirøyrleggarar
Vigo
Informasjon om løpende lærekontrakter og godkjente lærebedrifter hentes fylkesvis fra Vigo. Alle landets fylker har inngått en driftsavtale med Vigo og Utdanning.no for å få denne informasjonen presentert våre nettsider.
Vi henter nye data fra Vigo og oppdaterer informasjonen om lærlinger og lærebedrifter hver natt.
NAV
Arbeidslivsinformasjon får vi fra Nav sitt Arbeidsgiver- og arbeidstakerregister (Aa-registeret).
Arbeidsgivere plikter å registrere sine ansatte i Aa-registeret, blant annet med riktig stillingstittel. Det er 9000 ulike stillingstitler (STYRK-koder) å velge mellom. Noen yrker har mange detaljerte og dels overlappende underkategorier, eksempelvis rørleggere, og andre yrker mangler en egen kategori, eksempelvis hematologer. Dette betyr at det alltid vil forekomme noen unøyaktigheter og feilregistreringer.
Vi har knyttet flest mulig av Nav sine 9000 stillingstitler opp mot 600 yrkesbeskrivelser på Utdanning.no. Dette er en manuell prosess og feil kan forekomme. Vi jobber kontinuerlig med å kvalitetssikre disse koblingene og tar gjerne imot innspill.
Noen stillingstitler fra Aa-registeret er koblet til mer enn én yrkesbeskrivelse. Stillingstittelen "Spesialarbeider (Snekker)" er for eksempel knyttet opp mot yrkene "Møbelsnekker", "Trevaresnekker" og "Industrisnekker". Om en legger sammen stillingstall for disse enkeltyrkene vil det samlede stillingstallet bli for høyt.
Vi innhenter nye data fra Aa-registeret og oppdaterer arbeidslivsinformasjonen slik at vi har nye data på morgenen den 13. i hver måned.
- 7134107 - DRIFTSOPERATØR (INDUSTRIRØRLEGGER)
- 7134105 - SKIPSRØRLEGGER
- 7134101 - INDUSTRIRØRLEGGER
Andre yrke

Anleggsgartnar

Anleggsmaskinførar

Anleggsmaskinmekanikar

Arkitekt

Asfaltør

Betongfagarbeidar

Biokjemikar

Biolog

Bioteknolog

Brannførebyggar

Brønnoperatør
