
Yrkesbeskrivelse
Kommunikasjonsrådgiver
En kommunikasjonsrådgiver har ansvaret for å kommunisere bedriftens budskap gjennom sosiale medier, nettsider, pressen og andre typer media.
Som kommunikasjonsrådgiver jobber du ofte i en informasjons- eller kommunikasjonsavdeling, og har ansvar for hele eller deler av kommunikasjonsarbeidet i bedriften. Det omfatter også internkommunikasjon, det vil si kommunikasjon innad i bedriften eller organisasjonen.
Vanlige oppgaver for kommunikasjonsrådgivere er:
- lage informasjonsmateriell som brosjyrer, publikasjoner, magasiner og nyhetsbrev
- skrive tekster, fotografere og lage videoer og publisere dem på bedriftens nettsider
- jobbe med grafisk profil
- profilere bedriften i sosiale medier
- gjennomføre informasjons- og kommunikasjonskampanjer
- utforme kommunikasjonsstrategier
- besvare spørsmål fra pressen, skrive pressemeldinger og arrangere pressekonferanser
- gi råd til ledelsen
Yrket må ikke forveksles med journalist, som har en helt annen innfallsvinkel til sitt informasjonsarbeid. Det må heller ikke forveksles med markedsføringskonsulent.
Stillingstittelen kan også være informasjonskonsulent, informasjonsrådgiver og PR-rådgiver.
Hvor jobber kommunikasjonsrådgivere ?
Kommunikasjonsrådgivere kan jobbe i offentlig sektor, private bedrifter og frivillige organisasjoner. Du kan også jobbe i et kommunikasjons- eller PR-byrå.
Bedrifter
Kommunikasjonsrådgiver
i
hele landet
Hele landet
Om bedriftsoversikt
Her finner du en oversikt over bedrifter som har stillinger i dette yrket eller lignende yrker. Dette kan være nyttig for den som leter etter arbeidsplass, læreplass eller hospiteringsplasser. Oversikten kan også være nyttig for skoler som vil finne bedrifter de kan samarbeide med.
Kilder: Vigo, NAV
Vigo
Informasjon om løpende lærekontrakter og godkjente lærebedrifter hentes fylkesvis fra Vigo. Alle landets fylker har inngått en driftsavtale med Vigo og Utdanning.no for å få denne informasjonen presentert våre nettsider.
Vi henter nye data fra Vigo og oppdaterer informasjonen om lærlinger og lærebedrifter hver natt.
NAV
Arbeidslivsinformasjon får vi fra Nav sitt Arbeidsgiver- og arbeidstakerregister (Aa-registeret).
Arbeidsgivere plikter å registrere sine ansatte i Aa-registeret, blant annet med riktig stillingstittel. Det er 9000 ulike stillingstitler (STYRK-koder) å velge mellom. Noen yrker har mange detaljerte og dels overlappende underkategorier, eksempelvis rørleggere, og andre yrker mangler en egen kategori, eksempelvis hematologer. Dette betyr at det alltid vil forekomme noen unøyaktigheter og feilregistreringer.
Vi har knyttet flest mulig av Nav sine 9000 stillingstitler opp mot 600 yrkesbeskrivelser på Utdanning.no. Dette er en manuell prosess og feil kan forekomme. Vi jobber kontinuerlig med å kvalitetssikre disse koblingene og tar gjerne imot innspill.
Noen stillingstitler fra Aa-registeret er koblet til mer enn én yrkesbeskrivelse. Stillingstittelen "Spesialarbeider (Snekker)" er for eksempel knyttet opp mot yrkene "Møbelsnekker", "Trevaresnekker" og "Industrisnekker". Om en legger sammen stillingstall for disse enkeltyrkene vil det samlede stillingstallet bli for høyt.
Vi innhenter nye data fra Aa-registeret og oppdaterer arbeidslivsinformasjonen slik at vi har nye data på morgenen den 13. i hver måned.
Hvilke stillingstitler er med?
- 3491101 - INFORMASJONSKONSULENT
- 3491121 - INFORMASJONSKOORDINATOR
- 3491102 - INFORMASJONSMEDARBEIDER
- 3491105 - INFORMASJONSRÅDGIVER
- 3491141 - KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER (INFORMASJON)
- 3491106 - PR-KONSULENT
- 3491104 - INFORMASJONSSEKRETÆR
- 1234114 - KOMMUNIKASJONSSJEF
- 3491128 - PRESSEKONTAKT
- 2419121 - SENIORRÅDGIVER (KOMMUNIKASJON)
Sist kvalitetssikret den 05. februar 2019, av Norsk kommunikasjonsforening