Studiekonsulent
Studiekonsulenter jobber med administrasjon av studier i høyere utdanning.
Arbeidsoppgaver
En studiekonsulent, også kalt studieveileder, jobber administrativt med høyere utdanning på en høgskole, universitet eller fagskole.
Vanlige arbeidsoppgaver for en studiekonsulent:
- planlegge og koordinere studieprogram og eksamen
- følge opp og veilede studenter gjennom studieåret
- bistå fagansatte
- besvare studiehenvendelser
- gi råd og informasjon om studieprogram
- lage innhold til lærestedets nettsider og sosiale kanaler
- rekruttering, rutineutvikling og profilering av studietilbudet
- generell saksbehandling tilknyttet studiesaker
Studiekonsulenter spiller en viktig rolle i samarbeidet med studenter, kollegaer i samme stilling, vitenskapelig ansatte og personer fra andre arbeidsplasser. En sentral del av arbeidet som studiekonsulent innebærer oppfølging av studier, spesielt i forbindelse med evalueringer som gjennomføres i ulike utvalg. Etter disse evalueringene er det ofte nødvendig å følge opp og implementere eventuelle endringer som blir anbefalt.
I tillegg til dette kan en studiekonsulent også få ansvar for sekretæroppgaver i ulike utvalg. Dette innebærer blant annet å skrive referater fra møtene som holdes. Når det gjelder ansettelse, blir studiekonsulenter ofte tildelt stillingstitler som rådgiver, førstekonsulent og seniorkonsulent. Disse titlene reflekterer ulike nivåer av ansvar og ekspertise innenfor feltet.
Hvor jobber studiekonsulenter?
Studiekonsulenter jobber på universitet, høgskoler og fagskoler. Studiekonsulenter kan også jobbe i organisasjoner og studieforbund.
Hvordan er det å jobbe som studiekonsulent?
Studiekonsulent
Trine Neset Brødremoen
Viktige egenskaper for en studiekonsulent
Som studiekonsulent bør du være flink til å kommunisere både skriftlig og muntlig, og samarbeide godt med andre. Du bør være selvstendig, strukturert og kunne jobbe planmessig. Du må kunne takle hektiske perioder med ekstra arbeidspress og være serviceinnstilt.
Hvordan utdanner du deg til studiekonsulent?
Det kreves ikke en bestemt utdanning for å bli studiekonsulent, men mange arbeidsgivere krever at du har utdanning minimum tilsvarende bachelornivå.
Bedrifter: Hvor jobber studiekonsulenter?
Her finner du en oversikt over bedrifter som har stillinger i dette yrket eller lignende yrker. Dette kan være nyttig for den som leter etter arbeidsplass, læreplass eller hospiteringsplasser. Oversikten kan også være nyttig for skoler som vil finne bedrifter de kan samarbeide med.
Bedrifter med studiekonsulenter
Vigo
Informasjon om løpende lærekontrakter og godkjente lærebedrifter hentes fylkesvis fra Vigo. Alle landets fylker har inngått en driftsavtale med Vigo og Utdanning.no for å få denne informasjonen presentert våre nettsider.
Vi henter nye data fra Vigo og oppdaterer informasjonen om lærlinger og lærebedrifter hver natt.
NAV
Arbeidslivsinformasjon får vi fra Nav sitt Arbeidsgiver- og arbeidstakerregister (Aa-registeret).
Arbeidsgivere plikter å registrere sine ansatte i Aa-registeret, blant annet med riktig stillingstittel. Det er 9000 ulike stillingstitler (STYRK-koder) å velge mellom. Noen yrker har mange detaljerte og dels overlappende underkategorier, eksempelvis rørleggere, og andre yrker mangler en egen kategori, eksempelvis hematologer. Dette betyr at det alltid vil forekomme noen unøyaktigheter og feilregistreringer.
Vi har knyttet flest mulig av Nav sine 9000 stillingstitler opp mot 600 yrkesbeskrivelser på Utdanning.no. Dette er en manuell prosess og feil kan forekomme. Vi jobber kontinuerlig med å kvalitetssikre disse koblingene og tar gjerne imot innspill.
Noen stillingstitler fra Aa-registeret er koblet til mer enn én yrkesbeskrivelse. Stillingstittelen "Spesialarbeider (Snekker)" er for eksempel knyttet opp mot yrkene "Møbelsnekker", "Trevaresnekker" og "Industrisnekker". Om en legger sammen stillingstall for disse enkeltyrkene vil det samlede stillingstallet bli for høyt.
Vi innhenter nye data fra Aa-registeret og oppdaterer arbeidslivsinformasjonen slik at vi har nye data på morgenen den 13. i hver måned
- 2352111 - STUDIEVEILEDER
- 2352107 - UTDANNINGSRÅDGIVER
- 2352106 - FAGUTDANNINGSKONSULENT
- 2352103 - UTDANNINGSKONSULENT
- 2352101 - STUDIEKONSULENT
- 2512158 - RÅDGIVER (STUDIEADMINISTRASJON)
- 3431141 - ADMINISTRASJONSKONSULENT (STUDIEADMINISTRASJON)
- 2512151 - LAVERE SAKSBEHANDLER (STUDIEADMINISTRASJON)
- 2512158 - RÅDGIVER (STUDIEADMINISTRASJON)
- 3431142 - ADMINISTRASJONSKONSULENT (FORSKNINGSADMINISTRASJON)
- 2512152 - LAVERE SAKSBEHANDLER (FORSKNINGSADMINISTRASJON)
- 2512159 - RÅDGIVER (FORSKNINGSADMINISTRASJON)