
Yrkesbeskrivelse
Skogbruksleder
Som skogbruksleder gir du tilbud på arbeid som bør gjøres i skogen til eieren av skogen, og har ansvaret for at jobben blir gjort riktig.
En skogbruksleder er bindeleddet mellom skogeieren og de som jobber med å forvalte skogen. Skogbrukslederens jobb inkludere planlegging av og ansvaret for hogst, planting og pleiing av ung skog.
Vanlige arbeidsoppgaver for en skogbruksleder:
- planlegging av hogst og/eller planting av ny skog
- faglig rådgiving til skogeier
- utarbeide tilbud på hogst, tynning, tømmerkjøp, planting og pleiing av ung skog
- administrative oppgaver som utarbeiding av kontrakter, kontakt mellom skogeiere og tømmerkjøpere eller skogsarbeidere og kvalitetssikring av arbeid
- vurdere miljøhensyn som kulturminner, dyrearter og naturtyper
Skogbruksleder jobben inkluderer vanligvis både kontorarbeid og arbeid ute i naturen. Skogbruksledere kan også få ansvar for å forvalte hele skogeiendommen.
Hvor jobber skogbruksledere ?
Skogbruksleder er stort sett ansatt i skogeierorganisasjoner eller hos private aktører i tømmerbransjen.
Bedrifter
Skogbruksleder
i
hele landet
Hele landet
Om bedriftsoversikt
Her finner du en oversikt over bedrifter som har stillinger i dette yrket eller lignende yrker. Dette kan være nyttig for den som leter etter arbeidsplass, læreplass eller hospiteringsplasser. Oversikten kan også være nyttig for skoler som vil finne bedrifter de kan samarbeide med.
Kilder: Vigo, NAV
Vigo
Informasjon om løpende lærekontrakter og godkjente lærebedrifter hentes fylkesvis fra Vigo. Alle landets fylker har inngått en driftsavtale med Vigo og Utdanning.no for å få denne informasjonen presentert våre nettsider.
Vi henter nye data fra Vigo og oppdaterer informasjonen om lærlinger og lærebedrifter hver natt.
NAV
Arbeidslivsinformasjon får vi fra Nav sitt Arbeidsgiver- og arbeidstakerregister (Aa-registeret).
Arbeidsgivere plikter å registrere sine ansatte i Aa-registeret, blant annet med riktig stillingstittel. Det er 9000 ulike stillingstitler (STYRK-koder) å velge mellom. Noen yrker har mange detaljerte og dels overlappende underkategorier, eksempelvis rørleggere, og andre yrker mangler en egen kategori, eksempelvis hematologer. Dette betyr at det alltid vil forekomme noen unøyaktigheter og feilregistreringer.
Vi har knyttet flest mulig av Nav sine 9000 stillingstitler opp mot 600 yrkesbeskrivelser på Utdanning.no. Dette er en manuell prosess og feil kan forekomme. Vi jobber kontinuerlig med å kvalitetssikre disse koblingene og tar gjerne imot innspill.
Noen stillingstitler fra Aa-registeret er koblet til mer enn én yrkesbeskrivelse. Stillingstittelen "Spesialarbeider (Snekker)" er for eksempel knyttet opp mot yrkene "Møbelsnekker", "Trevaresnekker" og "Industrisnekker". Om en legger sammen stillingstall for disse enkeltyrkene vil det samlede stillingstallet bli for høyt.
Vi innhenter nye data fra Aa-registeret og oppdaterer arbeidslivsinformasjonen slik at vi har nye data på morgenen den 13. i hver måned.
Hvilke stillingstitler er med?
- 3213123 - SKOGBRUKSLEDER
Sist kvalitetsikret den 10. mai 2019, av NHO mat og drikke - Velg skog