Fakta

Sted:
NMBU Campus Ås
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

.

Om studiet

Hvorfor studere mat, teknologi og helse?

  • Matindustrien har et stort samfunnsansvar i å produsere og utvikle bærekraftige, trygge og sunne produkter
  • Forbrukerne ønsker også stadig nye og spennende produkter tilpasset sin hverdag
  • Du kan være med på å utvikle fremtidens mat og produksjonsprosesser

Hva lærer jeg?

Gjennom bachelorprogrammet i Mat, teknologi og helse vil du få en solid forståelse av hvordan maten vi spiser blir til – fra råvarer til ferdige produkter. Du lærer om råvarekvalitet, produksjonsteknologi og hvordan maten påvirker og helse. Ved hjelp av prinsipper fra realfag som biologi, kjemi, fysikk, statistikk og mikrobiologi utforsker du matens kjemiske oppbygning og de prosessene som sikrer kvalitet, bærekraft og trygghet i matproduksjonen. Dette gir deg kunnskap som er avgjørende for å møte fremtidens behov for trygg og sunn mat.

Hva blir jeg?

Med fullført bachelorgrad i mat, teknologi og helse er du kvalifisert til å søke opptak til masterprogrammet i mat, teknologi og helse med ulike spesialiseringer, eller til andre masterprogrammer ved NMBU og universiteter både i Norge og utland. Ønsker du å gå rett ut i arbeid etter bachelorgraden, kan du jobbe med teknisk og driftsmessig ansvar for planlegging og produksjon av mat, eller i kontroll- og kvalitetssikringslaboratorier i privat og offentlig sektor. Velger du å avslutte med en bachelorgrad, kan en praktisk rettet bacheloroppgave gi deg relevant erfaring for arbeidslivet.

Les mer om bachelor i mat, teknologi og helse

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i Matvitenskap

Alle utdanninger innen