Fakta

Sted:
NMBU Campus Ås
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: MATTEK
Poenggrenser 2025:
  • Alle (primær)
  • Alle (ordinær)
Studieplasser: 20
Nettbasert: Nei
Samlingsbasert: Nei
Deltid: Nei
Søknadskode (SO): 192203

Informasjon er oppdatert av NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

.

Om studiet

Hvorfor studere mat, teknologi og helse?

  • Alle mennesker trenger mat og drikke, og matindustrien har et stort samfunnsansvar for å produsere og utvikle bærekraftige, trygge og sunne produkter
  • Forbrukerne ønsker også stadig nye og spennende produkter tilpasset sin hverdag
  • Du kan være med på å utvikle fremtidens mat og produksjonsprosesser
  • Matindustrien er Norges største landbaserte industri og det er stor etterspørsel etter kandidater med denne utdanningen

Hva lærer jeg?

Gjennom bachelorprogrammet i mat, teknologi og helse vil du få en solid forståelse av hvordan maten vi spiser blir til – fra råvarer til ferdige produkter. Du lærer om råvarekvalitet, produksjonsteknologi og hvordan maten påvirker og helse. Ved å anvende prinsipper fra realfag som biologi, kjemi, fysikk, statistikk og mikrobiologi utforsker du matens kjemiske oppbygning og de prosessene som sikrer kvalitet, bærekraft og trygghet i matproduksjonen. Dette gir deg kunnskap som er avgjørende for å møte fremtidens behov for trygg og sunn mat.

Hva blir jeg?

Med fullført bachelorgrad i mat, teknologi og helse er du kvalifisert til å søke opptak til masterprogrammet i mat, teknologi og helse med ulike spesialiseringer, eller til andre masterprogrammer ved NMBU og universiteter både i Norge og utland. Ønsker du å gå rett ut i arbeid etter bachelorgraden, kan du jobbe med teknisk og driftsmessig ansvar for planlegging og produksjon av mat, eller i kontroll- og kvalitetssikringslaboratorier i privat og offentlig sektor.

Les mer om bachelor i mat, teknologi og helse

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i Matvitenskap

Alle utdanninger innen