Fakta
Informasjon er oppdatert av NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
.


Om studiet
Hvorfor studere mat, teknologi og helse?
- Alle mennesker trenger mat og drikke, og matindustrien har et stort samfunnsansvar for å produsere og utvikle bærekraftige, trygge og sunne produkter
- Forbrukerne ønsker også stadig nye og spennende produkter tilpasset sin hverdag
- Du kan være med på å utvikle fremtidens mat og produksjonsprosesser
- Matindustrien er Norges største landbaserte industri og det er stor etterspørsel etter kandidater med denne utdanningen
Hva lærer jeg?
Masterprogrammet i mat, teknologi og helse gir deg dyp innsikt i produksjon, kvalitet og helseaspekter knyttet til trygg og bærekraftig mat –kunnskap som er essensiell for å møte fremtidens krav til matindustrien. I løpet av studiet får du delta i forskning og bruke moderne utstyr for matinnovasjon og -utvikling. Du lærer inngående om produksjonsprosesser; fra råvarer til ferdig mat og fra idé til konsum, sensorikk, matvaretrygghet, og målemetodikk. I tillegg velger du hvilke råvareteknologier du vil fordype deg i, både ved emner og masteroppgaven. Du kan også lære mer om sykdomsfremkallende mikroorganismer eller koblingen mellom mat og helse ved valgfrie emner.
Hva blir jeg?
Med fullført mastergrad i mat, teknologi og helse er man godt rustet til jobb i næringsmiddelindustrien og støtteindustrier, til en akademisk stilling og forvaltning. Eksempler på stillinger som masterkandidater rekrutteres til er produktutvikler, kvalitetsleder, prosessansvarlig og andrelederstillinger, og vitenskapelige og teknisk-administrative stillinger ved forskningsinstitusjoner. I tillegg er en masterkandidat godt egnet til arbeid i offentlige organer som Mattilsynet, Miljødirektoratet og flere departementer. Som følge av kompetansen i ernæring og mattrygghet vil kandidater også kunne arbeide innenfor et bredt spekter av næringsmiddelindustri, forvaltning og forskning med problemstillinger knyttet til kosthold og mattrygghet.