Fakta

Sted:
Trondheim
Studietype:
Master, 2 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

.

Om studiet

Masterstudiet i matvitenskap, teknologi og bærekraft er en bred, arbeidslivsrelevant masterutdanning der matbransjens utfordringer langs hele verdikjeden er en gjennomgående tråd.

Matindustrien har et stort samfunnsansvar for å utnytte ressurser bærekraftig og for å utvikle og produsere trygge og sunne produkter. Viktige fokusområder er teknologi, produktivitet, mattrygghet og verdiskapning i et regionalt, nasjonalt og globalt marked.

I dette masterstudiet får du verdifull kunnskap og ferdigheter innen

  • Mat-teknologi
  • Bærekraftig matproduksjon
  • Ressursutnyttelse

Du får også både bred og dyp teknologifokus. Du får delta i nasjonal og internasjonal forskning på og utvikling av mat og produksjonsprosesser.

Med fullført mastergrad i matvitenskap, teknologi og bærekraft har du solid kunnskap og relevante ferdigheter til å jobbe i mat- og ingrediensnæringen, med forskning, og i offentlige organer som mattilsynet og miljødirektoratet.

Kvalifikasjon/tittel

Master i matvitenskap, teknologi og bærekraft

Alle utdanninger innen