Fakta
Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
.


Om studiet
Masterstudiet i matvitenskap, teknologi og bærekraft er en bred, arbeidslivsrelevant masterutdanning der matbransjens utfordringer langs hele verdikjeden er en gjennomgående tråd.
Matindustrien har et stort samfunnsansvar for å utnytte ressurser bærekraftig og for å utvikle og produsere trygge og sunne produkter. Viktige fokusområder er teknologi, produktivitet, mattrygghet og verdiskapning i et regionalt, nasjonalt og globalt marked.
I dette masterstudiet får du verdifull kunnskap og ferdigheter innen
- Mat-teknologi
- Bærekraftig matproduksjon
- Ressursutnyttelse
Du får også både bred og dyp teknologifokus. Du får delta i nasjonal og internasjonal forskning på og utvikling av mat og produksjonsprosesser.
Med fullført mastergrad i matvitenskap, teknologi og bærekraft har du solid kunnskap og relevante ferdigheter til å jobbe i mat- og ingrediensnæringen, med forskning, og i offentlige organer som mattilsynet og miljødirektoratet.