Beskrivelse

Du lærer om å skape gode opplevelser for gjester gjennom mat, service og reiseliv, og hvordan du kan lede og utvikle spennende virksomheter i disse bransjene.

Fagskoleutdanningene gir deg kompetanse innen områder som er viktige å kjenne til i hotell- og reiselivsbransjen. Eksempler på disse er:
- markedsføring
- kommunikasjon
- digitale verktøy og sosiale medier
- destinasjonsutvikling
- vertskap
- næringsutvikling
- bærekraftig virksomhet
- innovasjon
- produkt- og tjenesteutvikling
- entreprenørskap
- økonomi for bedriftsetablering
- lokal og regional opplevelsesutvikling
- digitale opplevelser og opplevelsesøkonomi

Opptakskrav

Fullført videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. Opptakskrav kan variere, se det enkelte lærested for mer informasjon.

Varighet

Varierer.

Utdanninger

Viser 4 utdanninger
Tittel Studietype Studieform Lærested
Kjøkken- og restaurantledelse Fagskolegrad Nettstudium, Samlingsbasert, deltid Fagskolen Vestfold og Telemark
Reiseliv og entreprenørskap Fagskolegrad Nettstudium, Nettstøttet, Samlingsbasert, Undervisning ved lærestedet, deltid Fagskolen Rogaland
Reiseliv og opplevelser Fagskolegrad Desentralisert, Nettstøttet, Samlingsbasert, Undervisning ved lærestedet, deltid Nordland fagskole
Resepsjonsledelse Fagskolestudium Nettstudium, deltid, heltid NKI Nettstudier

Jobb

Hva jobber de som har tatt denne typen utdanning som?

Kilde: Statistisk sentralbyrå 2024. Tall fra høsten 2023. Forklaring til statistikken

  • 568903 - Fagskoleutdanning, Friluftsguide Aktivitet, ettårig
  • 544901 - Fagskoleutdanning, resepsjonsledelse, halvårig
  • 544206 - Fagskoleutdanning, hotell- og restaurantdrift, toårig
  • 544204 - Fagskoleutdanning, hotell- og restaurantkoordinator, ettårig
  • 544203 - Fagskoleutdanning, hotell- og restaurantfag
  • 5441 - Reiselivsfag
  • 523101 - Friluftsliv, toårig veilederstudium
  • 544205 - Fagskoleutdanning, kjøkken- og restaurantledelse, halvårig
  • 5449 - Hotell- og reiselivsfag, andre
  • 558114 - Fagskoleutdanning, gastronomisk reiseliv, halvårig

Innholdet på denne siden lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS).

Se hvilke NUS-koder som gjelder for denne siden

  • Fagskoleutdanning, Friluftsguide Aktivitet, ettårig (568903)
  • Fagskoleutdanning, resepsjonsledelse, halvårig (544901)
  • Fagskoleutdanning, hotell- og restaurantdrift, toårig (544206)
  • Fagskoleutdanning, hotell- og restaurantkoordinator, ettårig (544204)
  • Fagskoleutdanning, hotell- og restaurantfag (544203)
  • Reiselivsfag (5441)
  • Friluftsliv, toårig veilederstudium (523101)
  • Fagskoleutdanning, kjøkken- og restaurantledelse, halvårig (544205)
  • Hotell- og reiselivsfag, andre (5449)
  • Fagskoleutdanning, gastronomisk reiseliv, halvårig (558114)
  • Fagskoleutdanning, gastronomisk reiseliv, halvårig (558114)

Denne listen lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS). Utdanningene som rapporteres til utdanning.no er merket med NUS-koder. Disse utdanningslistene gir deg informasjon om alle utdanninger som er merket med samme NUS-koder.