Nøkkelinformasjon

Om studiet

Et år på Mathåndverk gir deg nøkkelen til et kulinarisk eventyr du vil huske! Velkommen til et smakfullt år!

Mathåndverk er for deg, som ønsker å lære mer om mat og gastronomi. Her er det plass til alle ambisjonsnivåer:


Vil du lærer deg å bake med surdeig? Overbevise din onkel om at vegetar mat faktisk smaker? Steke en god biff? Eller lærer deg å lage billig middag til dit fremtidige studentkollektiv? Da er dette linjen for deg! Det viktigste er at du synes det er spennende å nerde innenfor mat og matlaging og tenker at du har en interesse for mat litt utover det vanlige. 

På denne linja vil vi så langt som mulig følge hele prosessen knyttet til de ulike råvarene, fra jord, skog og vann til bord. Du vil lære å utnytte ressurser hentet fra naturen gjennom jakt, fiske og sanking. Du vil lære om slakt og være med på å anlegge kjøkkenhage
Her vil du få lage din egen surdeig og lage kafé for dine medelever. I tillegg vil vi i år prøve å få til catering, der du får praktisk erfaring med å jobbe i storkjøkken og produksjon.

Du vil lære tips og triks til dyrking. Vi vil introdusere deg for spire- og windowfarming, så du ikke trenger å ha en kjøkkenhage for å dyrke eget grønt. En fin ferdighet å ha som student. 

I løpet av et år på Mathåndverk, vil hver måned ha et overordnet tema, hvor det ukentlig vil være et nytt fokus innen det aktuelle tema. På linjen vil vi jobbe litt teoretisk, men mest praktisk.

Når du er ferdig med året på mathåndverk, vil du stå med masse nye ferdigheter, en surdeig som du har passet gjennom hele året og ikke minst din egen kokebok! 

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.