Nøkkelinformasjon

Om studiet

Mat & bærekraft er linja for deg som ønsker å lære hvordan mat, menneske og miljø henger sammen, samtidig som du lager og smaker på herlige retter tilberedt med kortreiste og bærekraftige råvarer.

På høsten benytter vi oss av gode råvarer fra naturen, prøver oss på høsting og konservering, og vi plukker sopp og lager deilig sopprisotto.  Vi tilbereder kreativ hybelmat og smakfull turmat. Klasserommet blir også gjort om til kafè for resten av elevene. 

Vi tester ut mattrender, og lærer om Salma-laksen som blir produsert her på Bømlo. Det å lage sushi eller poke-bowl på et svaberg der Salma kommer fra er en unik opplevelse!  Vi sjekker også ut dumpsterdiving, ølbrygging og lager vår egen minikjøkkenhage.

Matsikkerhet, mattrygghet, og hvordan velge bærekraftig mat er noe vi har fokus på gjennom hele året.

NB! På Bømlo fhs velger du to linjer! En A-linje og en B-linje! Se linjeoversikt

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.