Fakta

Sted:
Lillehammer
Studietype:
Lavere nivå
Studietempo: Deltid
Studiepoeng:
30

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet

.

Om studiet

Vil du jobbe profesjonelt med karriereveiledning? Denne videreutdanningen gjør deg kompetent til å arbeide med karrierevalg, for eksempel hos NAV eller innenfor skole og utdanning.

Videreutdanning i karriereveiledning retter oppmerksomheten mot behovet for helhetlige karriereveiledningstilbud i et livslangt perspektiv.

Nasjonalt er det et mål å øke tilgangen til tjenestene, styrke kvaliteten i karriereveiledningen og bidra til likeverdige tilbud for unge og voksne i alle livsfaser. Studiet er et tiltak for å styrke og profesjonalisere karriereveiledningen som tilbys på tvers av sektorer, og tar utgangspunkt i tre hovedtemaer:

  • Teoretiske perspektiver på karriere, karrierevalg og karriereveiledning
  • Prosesser og arbeidsmåter i karriereveiledning
  • Karriereveiledning i et organisasjons- og nettverksperspektiv

Videreutdanningen er erfaringsbasert og knyttes både til grunnlagsforståelse og utøvelse av karriereveiledningsfaget. Det innebærer at læreprosessen tar utgangspunkt i å knytte sammen den praktiske og teoretiske delen av fagfeltet for å lære utforming, gjennomføring og utvikling av fagfeltet.

Gjennom læreprosessene videreutvikler studentene sin forståelse av karriereveiledning ved å tilegne seg begreper, teorier og modeller fra samfunnsvitenskapelige disipliner generelt, og karriereveiledningsfeltet spesielt, samt profesjonell yrkeskunnskap. Utdanningen utfordrer studentene til å knytte sammen praktisk erfaring med teoretiske perspektiver, og på den måten videreutvikle sin personlige kompetanse.

God karriereveiledning har betydning for både individet og samfunnet, og kan bidra til å styrke næringsliv og lokalsamfunn ved å fremme rekruttering og bosetting. I tillegg til å drive karriereveiledning i skole og utdanningssektoren, kan karriereveiledning være særlig nyttig for voksne i omstilling, sykmeldte med behov for omstilling i arbeidslivet, unge voksne uten fullført videregående opplæring og minoritetsspråklige.

Opptaksinformasjon

Du søker opptak i vår lokale søknadsweb.

For å være kvalifisert for opptak på studiet må du ha en bachelorgrad eller annen tilsvarende utdanning og minst ett års relevant yrkespraksis innen veiledning og/eller relasjonsarbeid.

For søknadsfrist se toppen av siden

Les mer om søknad og opptak

Kvalifikasjon/tittel

Karriereveiledning - videreutdanning