Nøkkelinformasjon

Om studiet

Drømmer du om å drive ditt eget småbruk? Lær å dyrke grønnsaker, korn og bær, holde dyr, slakte, og å videreforedle grønnsaker, melk og kjøtt.

Livet på gården

Bli med i det daglige arbeidet på vår økologiske gård, og følg årstidenes rytme med såing, luking og høsting, kompost og gjødsel, vedlikehold og fiksing. Å ta imot en kalv som fødes og se den vokse opp, eller å se en kylling som klekkes er en ganske magisk opplevelse!

Økologisk og mangfoldig

Skolens økologiske drift er Debio-godkjent, og er et viktig bidrag til skolens selvforsyning. På gården har vi høns, griser, kyr og ender. Her dyrker vi poteter og grønnsaker, urter, korn og gress. Vi følger prosessen fra dyrestell til slakting og foredling av kjøtt og innmat. For oss er det viktig at dyrene har et godt liv, at slaktingen skjer med respekt for dyret, og at vi utnytter alle delene av dyret: kjøtt og innmat til mat, bein til kraft og skinn til garving. 

Smått er godt

Det er viktig for oss å kunne vise frem matproduksjon som ikke krever det største utstyret eller de tyngste maskinene. 

Rundt om i landet dukker det opp små hager, såkalte markedshager, som dyrker mat til flere titalls familier på et lite areal med effektive redskaper. Vi ser på det å være liten som en styrke. 

Videreforedling

Vi lager yoghurt, smør og ferskost. Vi parterer kjøtt, skjærer ut steiker, kverner kjøttdeig og lager spekemat. Vi presser epler, sylær og grønnsaker blir syltet og fermentert. Slik kan vi spise egne grønnsaker, også utenfor sesong.

Økologisk for fremtiden

Vi dyrker økologisk fordi vi mener det er framtidas måte å drive jorda på. Vil du være med på det grønne skiftet?

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.