Nøkkelinformasjon

Om studiet

Linja som smaker! Elsker du lukten av fersk gjærbakst, synet av en perfekt glasert kake eller drømmer du om å mestre kunsten med sjokolade og marsipan? Da er Baker & Konditor linja noe for deg!

Hva får du oppleve?

  • Gjærbakst som får kjøkkenet til å dufte himmelsk – fra boller til focaccia.
  • Kaker i alle varianter – småkaker, festkaker og showstopper-kaker som imponerer.
  • Marsipan & sjokolade – lek deg med teknikker som tar baksten fra «godt» til «wow».
  • Kreative prosjekter – du får utfordringer som gir deg mulighet til å teste ut dine egne ideer.
  • Real-life baking – vi lager kaker til skolens arrangementer, så her får du ekte oppdrag.

Studieturer – søte opplevelser i Europa

  • Brussel – sjokoladens hovedstad! Smaking, kurs og ekte belgisk kakaomagi.
  • Paris – kulinarisk byvandring i konditorenes mekka. Makroner, croissanter og franske klassikere rett fra kilden.

Hvorfor velge oss?

  • Du får praktisk undervisning.
  • Du lærer et håndverk du kan bruke hele livet – enten du vil jobbe videre med baking eller bare briljere hjemme.
  • Fellesskap på kjøkkenet – her heier vi på hverandre og smaker oss fram til de beste resultatene.

Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er:

  • gjærbakst
  • rørte- og piskede deiger
  • småkaker
  • festkaker
  • marsipanarbeid
  • sjokolade

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 15. november hvert år.