Nøkkelinformasjon
Om studiet
Ta deg en bolle. Dette er linjen som gir mersmak! Her får du møte Michelin stjerner, lage hybelmat, dyrke og fermentere. Men vi stopper ikke der: du lærer også kunsten å lage den perfekte kaffen!
Her vil du få jord på hendene, kaffe i koppen og kunnskap i hodet. Du får jobbe praktisk og skapende - fra å dyrke urter og grønnsaker på tak og terrasse, til å lage sesongbasert mat og den perfekte kaffen. Vi tester ut nye måter å koble matproduksjon, kafékultur og kreativitet - midt i hjertet av Stavanger.
Innhold på Barista & Kjøkkenhage - Frankrike:
- Baristahåndverk - bryggemetoder, kaffeopprinnelse, melkesteaming, latte art og smaksbalanse
- Planlegge og sette sammen menyer - fra jord til bord
- Fermentere, sylte og eksperimentere med sesongens smaker
- Kreativ matlaging – alt fra hybelmat til festmåltider
- Birøkt, ølbrygging og baking med surdeig
- Dyrke egne råvarer - lær å så, stelle og høste grønnsaker og urter
- Grønne byprosjekter – skap pop-up-kafeer, markeder og møteplasser som får byen til å spire
- Skape og drive urbane dyrkingsarealer i samarbeid med restauranter og kaffebarer
På våren reiser vi på interrail gjennom Europa, og besøker blant annet land som Frankrike. Underveis finner vi inspirasjon i alt fra franske brasserier og håndverksbakerier til nyskapende kaffebarer og urbane matprosjekter.