Nøkkelinformasjon

Om studiet

Ta deg en bolle. Dette er linjen som gir mersmak! Her får du møte Michelin stjerner, lage hybelmat, dyrke og fermentere. Men vi stopper ikke der: du lærer også kunsten å lage den perfekte kaffen!

Her vil du få jord på hendene, kaffe i koppen og kunnskap i hodet. Du får jobbe praktisk og skapende - fra å dyrke urter og grønnsaker på tak og terrasse, til å lage sesongbasert mat og den perfekte kaffen. Vi tester ut nye måter å koble matproduksjon, kafékultur og kreativitet - midt i hjertet av Stavanger.

Innhold på Barista & Kjøkkenhage - Frankrike:

  • Baristahåndverk - bryggemetoder, kaffeopprinnelse, melkesteaming, latte art og smaksbalanse
  • Planlegge og sette sammen menyer - fra jord til bord
  • Fermentere, sylte og eksperimentere med sesongens smaker
  • Kreativ matlaging – alt fra hybelmat til festmåltider
  • Birøkt, ølbrygging og baking med surdeig
  • Dyrke egne råvarer - lær å så, stelle og høste grønnsaker og urter
  • Grønne byprosjekter – skap pop-up-kafeer, markeder og møteplasser som får byen til å spire
  • Skape og drive urbane dyrkingsarealer i samarbeid med restauranter og kaffebarer

På våren reiser vi på interrail gjennom Europa, og besøker blant annet land som Frankrike. Underveis finner vi inspirasjon i alt fra franske brasserier og håndverksbakerier til nyskapende kaffebarer og urbane matprosjekter.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 15. november hvert år.