× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Master i design favoritt ikon

Universitet og høgskole
Master i design er et gjennomgående studium over 5 år og omfatter 300 studiepoeng.

Studienivå

Profesjonsstudium

Organisering

  • Undervising ved lærestaden

Studiepoeng

300

Semester

10

Om studiet

Design blir brukt innen svært mange områder og har en økende innvirkning på samfunnet vi lever i. Designere formgir produkter, tjenester og systemer, og bidrar til hvordan vi opplever verden rundt oss. Som designer kan du være med å forme alt fra lyntog til mobil-apper, hvordan legevakta oppleves, eller hvordan framtidens medier skal fungere. En master i design fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo gir deg kunnskap og verktøy for å skape, overraske og utfordre, og for å møte utfordringer på tvers av hverdagsliv, industri, og teknologi.

I alle fem studieårene arbeider studentene med eksterne miljøer og virksomheter, og med forskning og utvikling på Institutt for design ved AHO.

En fullført master i design gjør studentene kvalifisert til å gå inn jobber i internasjonale relevante designmiljø, med en spesialisering i nøkkelområdene industridesign, interaksjonsdesign og tjenestedesign, i tillegg til perspektiver fra systemorienteringen.

Studiet passer for deg som er interessert i hvordan man utvikler fremtidens produkter og tjenester. 

Opptakskrav

For å kunne søke på AHO må du ha Generell studiekompetanse og ta opptaksprøver. Første del av opptaksprøvene, opptaksprøve 1, er en hjemmeoppgave med digital innlevering. Denne opptaksprøven vil bli offentliggjort på våre nettsider i slutten av mars eller i starten av april. 

Om du går videre vil du bli innkalt til opptaksprøve 2 som foregår på AHO i midten av juni. 

Det er poengene fra opptaksprøve 2 og dine karakterpoeng som blir summen du konkurrerer med. Poengene fra opptaksprøvene teller 2/3. Maks oppnåelige poeng på opptaksprøve 2 er 120 poeng. 

 

Kvalifikasjon/tittel

Master i design

Tilbys ved:

  • Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Informasjon fra Samordna Opptak

Opptakskrav

Poenggrenser 2019

127.50 (primær)
150.00 (ordinær)

Studieplasser

30

Søknadskode (SO)

189343