Fakta

Sted:
Universitetet i Bergen
Studietype:
Master, 5 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
300
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: SIVING
Poenggrenser 2024:
  • 51.90 (primær)
  • 53.90 (ordinær)
Studieplasser: 22
Nettbasert: Nei
Samlingsbasert: Nei
Deltid: Nei
Søknadskode (SO): 184765

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Bergen

19. november 2024.

Om studiet

Studieprogrammet i havteknologi gir deg bred kompetanse innen sentrale temaer med spesialfokus på marin måle- og styringsteknologi samt marine installasjoner. Programmet er strukturert for å utvikle din evne til å forstå nåværende teknologi og bidra til videreutvikling av fremtidig havteknologi i en helhetlig sammenheng med tilhørende teknologi og samfunnsbehov.

Mål 

Utforskning, kartlegging og overvåking av marine miljøer og ressurser er basert på teknologi utviklet for bruk i havet, og avhenger av kontinuerlig videreutvikling.  

Studieprogrammet har som mål å gi studentene avansert kunnskap innen sentrale temaer i havteknologi. Programmet er utformet slik at kandidatene utvikler evnen til å forstå eksisterende havteknologi, samtidig som det fokuserer på mulighetene for videreutvikling mot fremtidig havteknologi. Innovasjon og nytenking vektlegges sterkt.  

Studiets faglige profil bygger på anvendt fysikk og teknologi, med hovedtemaer som marin akustikk og optikk, måleteknologi og marin instrumentering.  

Verdiskapningen i den marine næringen i Norge vokser raskt og er sentral for næringsutviklingen i årene fremover. For å sikre en god og fremtidsrettet utvikling trenger den marine næringen ansatte med avansert kunnskap innen sentrale temaer i havteknologi, som utgjør kjernen i dette studieprogrammet.  

Innhold

Studieprogrammet i havteknologi har sitt faglige fokus innen akustikk, optikk, måleteknologi og instrumentering. Spesialiserte emner innenfor disse fagfeltene er inkludert i studiet.  

I tillegg til grunnleggende emner i matematikk, fysikk, statistikk og dataprogrammering, inneholder programmet et introduksjonsemne i havmiljø som er obligatorisk i første semester. Videre inngår emner innen innovasjon eller mikroøkonomi, samt praksisutplassering i en virksomhet eller forskningsinstitusjon med oppgaver relatert til havteknologi.  

Arbeidsformene som benyttes i programmet inkluderer forelesninger, kollokvier, laboratoriearbeid, praksisopphold i virksomheter eller forskningsinstitusjoner, ekskursjoner og et veiledet forskningsprosjekt i form av en masteroppgave.  

Les mer om sivilingeniørgraden i havteknologi her. 

Kvalifikasjon/tittel

Master i havteknologi (sivilingeniør)

Alle utdanninger innen