Fakta

Sted:
NMBU Campus Ås
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

13. november 2024.

Om studiet

Lakseproduksjon er et toårig engelskspråklig masterprogram som fokuserer på hele verdikjeden for lakseproduksjon. Du får kunnskap som gjør at du kan bidra til mer bærekraftig vekst av atlantisk lakseproduksjon. 

Studieprogrammet er en unik utdanning for sjømatsektoren. Den kobler lakseproduksjon, foredling og distribusjon med saker som er viktige for morgendagens forbrukere, industri og samfunn. Mastergraden er laget for deg som ønsker å satse på en karriere i laksesektoren, enten du vil jobbe innen akvakulturproduksjon, industriell matproduksjon, naturressursforvaltning eller tilknyttet forskning, undervisning og konsulentvirksomhet.

Studiet er tilrettelagt for norske, europeiske og internasjonale studenter med bakgrunn fra matvitenskap, kjemi, biologi, mikrobiologi, naturvitenskap, miljø, helse, bioteknologi, akvakultur, fiskeri og ingeniørfag, som er interesserte i å spesialisere seg innen lakseproduksjonsemner på masternivå.

Karrieremuligheter

Økt etterspørsel etter sjømat krever høyt kvalifiserte kandidater i hele næringskjeden. Lakseindustrien sysselsetter tusenvis av mennesker over hele verden. 

Med denne utdannelsen kan du jobbe i hele verdikjeden for lakseoppdrett: i akvakulturdelen, foredlingsdelen, innen logistikk, forskning og innovasjon, kvalitetskontroll, eller som rådgiver innen både privat og offentlig sektor.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Kvalifikasjon/tittel

Master of Science in Aquatic Food Production - Safety & Quality

Alle utdanninger innen