Nøkkelinformasjon

Om studiet

Lengter du ut i naturen? Vil du utfordre deg selv og kjenne på naturens krefter? Friluftsliv Lofoten lar deg oppdage turlivets gleder sammen med gode venner.

Naturen og kulturen i Lofoten er en fantastisk arena for å lære et allsidig friluftsliv og linja Friluftsliv Lofoten tar hele Lofoten i bruk. Vi prøver oss på surfing og toppturer. Vi drar på skiturer, vi seiler og padler for å nevne noe. Friluftsliv Lofoten lærer deg å ferdes trygt under alle forhold.   Bildet er fjernet.

Lofoten er et strålende reisemål i seg selv, og når vi i tillegg besøker fantastiske Vesterålen og ville og spennende Senja, blir det full pott.

Det er vår ambisjon at du skal lære å kjenne Lofoten ut og inn i løpet av skoleåret, og bli en av dem som bærer Lofoten med seg i hjertet resten av livet. To viktige hendelser i dette kjærlighetsforholdet, er tinderangling og kajakk i september og vårseilasen i april.

Allsidig kunnskap gir mange muligheter og gjennom året lærer du det meste du trenger i et allsidig friluftsliv enten det er på fjellet, skogen eller havet. Du lærer å pakke sekken, hvordan du kler deg, hvordan du fyrer bål og koser deg i lavvo og telt. 

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.