Friluftsliv Lofoten favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Dette er linja for deg som bærer på drømmen om de gode opplevelsene i naturen. Friluftsliv Lofoten lærer deg å ferdes trygt under alle forhold, utfordre egne grenser og kjenne på de store kreftene.

 

Vi inviterer til et spennede år for deg som

  • vil ut på tur med gode venner
  • søker sterke naturopplevelser
  • vil lære om ferdsel på havet og i fjellet
  • vil utvide livet ditt og se nye horisonter

Vi sier Travel Where You Are og tar for oss i doble doser av alt Lofoten og livet i nord byr på. Du blir med på turer der bålhyggen og praten står i sentrum, på toppturer og fisketurer, hvalsafari og ørnesafari, turer med hundespann i gnistrende vintervær og kajakkturer tett på fuglelivet og livet i sjøen.

Lofoten er et strålende reisemål i seg selv, og når vi i tillegg besøker Vesterålen og de evig vakre områdene i Indre Troms, får du full pott.

Det er vår ambisjon at du skal lære å kjenne Lofoten ut og inn i løpet av skoleåret, og bli en av dem som bærer Lofoten med seg i hjertet resten av livet. To viktige hendelser i dette kjærlighetsforholdet, er høst-bluesen i september og vårseilasen i april.

Høst-bluesen tar deg Lofoten på langs fra du runder Lofot-odden i kajakk til du ramler utslitt inn på skolen etter siste etappe over Kjerkskaret ved Kabelvåg.

Vårseilasen foregår med skolens stolte fembøring, og handler om å lete opp de stedene som får deg til å glemme at det fins problemer i verden. Og under veis har du naturligvis vært med å fange fisken som tilberedes ved bålet om kvelden.