Nøkkelinformasjon

Om studiet

På denne linja lager vi spennende mat fra inn- og utland! Streetfood fra mange verdensdeler. Fest- og hverdagsmat, Tur til Toscana i Italia inspirert av lokalt kjøkken og besøk på vingård.

  • Kunnskap om råvarer og basisteknikker
  • Pizzalaging i steinovn,vegetar, baking, pølsekurs, hybelmat på studentbudsjett, m.m
  • Helse,miljø og økonomi 
  • Bærekraftig mat og matproduksjon

Tema

  • Lære om Streetfood fra mange verdensdeler, bli kjent med ulike matkulturer og mathistorie
  • Lære om prosessen fra råvare til ferdig rett 
  • Lære og lage mat som er bra for helsa, miljøet og lommeboka 
  • Lære om norske og internasjonale mat-tradisjoner og mat-trender  
  • Samarbeid og fellesskap 
  • Matglede og kreativitet 
  • Delta på studietur til vakre Toscana, der vi smaker oss gjennom mange spennende byer og steder inspirert av lokalt kjøkken og kultur. Besøk på vingård

Litt om hvordan undervisningen er lagt opp

I vårt lyse og store kjøkken lager vi mange gode retter som klassen spiser, i stedet for middag sammen med de andre den dagen. Andre ganger bidrar vi til felleskapet og skaper matglede for alle på skolen. Praktiske øvelser, men noe teori for å få forståelsen av faget.  

Vi drar til Toscana, regionen i Italia hvor mat og vin står sentralt. Her skal vi smake oss gjennom mange spennende byer og steder inspirert av lokalt kjøkken og kultur. 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Friluftsliv Sjø -så velger du en av disse linjene i tillegg: Fokus Europa - Friluftsliv Sjø - BRO Afrika - BRO Sør Amerika - X-sport - Fotball Europa - Baker & Konditor - Fashion Klær Design/Redesign - Music Performance Production

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.