Nøkkelinformasjon

Om studiet

Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Studietur til Brussel og Paris med spennende besøk/kurs. Linja er for nybegynnere til viderekommende.

Deilig gjærbakst og flotte kaker!

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte selskapskaker! 

Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er:

  • gjærbakst
  • rørte- og piskede deiger
  • småkaker
  • festkaker
  • marsipanarbeid
  • sjokolade

Du vil få små og store utfordringer underveis, samt spennende prosjektoppgaver. Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen.Dette er et praktisk fag og mye av undervisningen vil foregå på kjøkken i form av praktisk arbeid.

Studieturer: 

Spennende studieturer til Brussel og Paris

Brussel er verdenskjent for sin sjokolade, så her blir det kurs og omvisning/smaking av sjokolade.

Kulinarisk byvandring i Paris. Her skal vi lære mer om, eller rettere sagt få en sødmefylt smak av byens ærverdige konditortradisjoner.

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Baker & Konditor -så velger du en av disse linjene i tillegg: Fokus Asia & Japan - Friluftsliv Extreme - Backpack Foto Asia - Explore Norway & Iceland - Energyboost - Vocal & Performance - Tasty FoodExperience - Golf - Fokus Europa 

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.