Nøkkelinformasjon
Om studiet
Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Studietur til Brussel og Paris med spennende besøk/kurs. Linja er for nybegynnere til viderekommende.
Deilig gjærbakst og flotte kaker!
Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte selskapskaker!
Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er:
- gjærbakst
- rørte- og piskede deiger
- småkaker
- festkaker
- marsipanarbeid
- sjokolade
Du vil få små og store utfordringer underveis, samt spennende prosjektoppgaver. Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen.Dette er et praktisk fag og mye av undervisningen vil foregå på kjøkken i form av praktisk arbeid.
Studieturer:
Spennende studieturer til Brussel og Paris.
Brussel er verdenskjent for sin sjokolade, så her blir det kurs og omvisning/smaking av sjokolade.
Kulinarisk byvandring i Paris. Her skal vi lære mer om, eller rettere sagt få en sødmefylt smak av byens ærverdige konditortradisjoner.
NB!
Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Baker & Konditor -så velger du en av disse linjene i tillegg: Fokus Asia & Japan - Action & Adventure - Backpack Foto Asia - Norwegian Culture Food & Language - Multisport - Vocal & Performance - Tasty Food - Golf - Fokus Europa