Nøkkelinformasjon

Om studiet

Norges råeste matlinje på en folkehøgskole. EAT passer for deg som elsker god mat, og har lyst til å beherske alt fra Pad Thai til avansert Michelinmat.

Vi skal utforske fantastiske smaker! Linjelæreren vår har erfaring fra flere Michelinrestauranter og skal lære deg metoder og teknikker til å lage alle de spennende rettene du drømmer om.

August og Martin (fra TikTok) skal ha inspirasjontimer i hvordan lage kjapp og digg mat. De forteller også hvordan du kan flme, redigere og lage spennende videoer, og kanskje starte din egen kanal på TikTok?

Truls og Hellstrøm er dommere i vår egen Kokkeskolen-konkurranse. Kanskje får du en stjernepin av Hellstrøm?

Om du er nybegynner eller har mye erfaring spiller ingen rolle. Du skal du få lære av de aller beste. Vet du hvordan du lager hjemmelaget Butter chicken, Gyros, Pad Thai, Sushi og Dumplings? Eller hvordan du kan lage en lekker 5 retters middag hvor entrecoten er helt perfekt stekt, og sausen får gjestene til å trygle om mer? Hva med deilige desserter som Panna cotta, Sjokoladeparfait, eller Créme Brûlée? Og ikke minst saftige bakverk; vaniljeknute, kanelsnurr, kardemommebolle....

Altfor mange lever på trist mat med posesupper og nudler, fordi de mangler ideer og kunnskaper til å lage maten som de egentlig har lyst på. På EAT vil du lære deg metoder og teknikker til å lage alle slags retter. Fra norsk til meksikansk, italiensk, thai, indisk, sushi, midtøsten, fransk, grill, med mer.

Målet er at du skal få så god kontroll at du kan begynne å leke og blande teknikker, slik at du kan finne på dine egne retter. 

Vi reiser på studieturer til Italia/ Frankrike og JAPAN.

Les mer på hjemmesiden.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.