Nøkkelinformasjon

Om studiet

Ingen begrensninger eller satte regler, bare deg og en bra gjeng mennesker. Terrenget definerer og elementene avgjør. Du skal gjøre mye på Frikjøring, men en ting er sikkert, du skal ikke kjede deg!

Siden tidenes morgen har det bodd i oss, lek, utfordring, nysgjerrighet og moro. Lite har forandret seg, bortsett fra utstyret og menneskets mulighet til å realisere eventyrlysten. På Frikjøring tar vi utgangspunkt i det grunnleggende og bygger på, stein for stein. Terrengsykkel og ski begge deler er moro! Det appellerer til nysgjerrighet, gir oss utfordring og henter fram det lekende i oss. På Frikjøring får du ferdighetene og kunnskapen du må inneha for å kalle deg en Frikjører. 

I påvente av snøen bruker Frikjøring terrengsykkel for å døyve de verste abstinensene. Terrengsykling er en fantastisk måte og oppleve naturen i Finnmark på. Hva med å slynge seg ned til fjorden fra et av Altas mange fjell? Eller leke seg i noen av Norges beste stier og single tracks. I løpet av høsten skal vi også en lengre tur til Skibotn for å sykle tørre singeltracks i barskog mens vi skuer mot mektige Lyngsalpene. Vi skal også padle den karakteristiske Altaelva med kano, klatre inne som ute, utvikle sykkelstier og bygge våre egne ski!

Når snøen endelig laver ned, som regel i november, veileder vi deg innen ulike skiteknikker. Nybegynner eller erfaren, telemarker eller alpinist, det spiller ingen rolle. Aller størst fokus har vi på trygg ferdsel i vinterfjellet, Vi opparbeider god kunnskap og kompetanse i å ferdes i bratt terreng. Alt dette mens vi pumper pudder og koser oss på ski, i vår egen bakgård, i Finnmarksalpene, i de franske alper og i Lyngsalpene.

SE MER OM LINJA HER: PÅ VÅR HJEMMESIDE

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.