Nøkkelinformasjon

Om studiet

Velkommen til et eventyrlig år der du får kjennskap om hvordan å lage smakfull mat av enkle råvarer. Vi vil bruke kjøkkenet på skolen og nærområder ute når vi lager mat.

På linjen vil du bli kjent med ulike matkulturer og hvordan du selv kan stå robust i eget liv når det gjelder matlaging. Sammen med andre matglade vil du lære å lage alt fra enkleretter til eksotiske festmåltider

  • Matkultur lokalt og internasjonalt
  • Matlaging innendørs og utendørs
  • Sesongarbeid/sanking i sjø, hage, skog og mark
  • Lage mat ute med bål og stormkjøkken
  • Kunnskap om hva som er mulig innenfor et gitt budsjett
  • Lage kortreist og bærekraftig mat
  • Bærekraftig landbruk
  • Besøke matsentralen
  • Kafèdrift

Vi skal lage og få fantastiske matopplevelser sammen på ulike steder og i ulike sammenhenger: På kjøkken, på primus og bål ute i det fri, på fjellet, ved sjøen, på en øy, i en båt, i solen, i snøen, i soloppgang og i solnedgang, og ellers der vi måtte få lyst til å drømme oss vekk i matens deilige verden. Vi handler gode råvarer og lager ordentlig mat med god kvalitet, som er sunn og ikke minst smaker nydelig. På tidlig høst og på våren sanker og dyrker vi urter og grønnsaker i skolens egens kjøkkenhage, og får erfare å bruke egne råvarer i matlagingen. Ett av målene er at du skal kunne bruke kunnskapen i ditt daglige liv.

Portugal på langs 

Portugal er et spennende reisemål for matglade. Landet byr på en variert matkultur og gjestfrihet. Vi utforsker fargerike markeder, ulike smaker og kulturer på kryss og tvers i landet. 

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.