Backpacker favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Ønsker du et år med godt samhold, spennende utfordringer og egenutvikling? Har du lyst til å utforske og oppleve Australia, Filippinene, Skottland, Italia og Norge? Da er dette linja for deg!

Pakk sekken og bli med på fantastiske opplevelser!

I tett samarbeid med medelever og lærere får du utvikle deg selv, møte nye utfordringer og oppleve store ting, både i Norge og utenlands. Gjennom året vil du få mange muligheter til å flytte på dine egne komfortgrenser og bli tøffere både fysisk og psykisk. Slikt blir det også godt klassemiljø av! Å bruke naturen til dette er viktig, så regn med en del friluftsliv både i Norge og på turene. I klasserommet planlegger vi turer og dykker ned i tema som er viktige for reisende mennesker.

Australia er et land med utrolige kontraster. Her kan du oppleve alt fra å vandre i verdens eldste regnskog til å sove i det fri i ørkenen og bli kjent med elever på en skole i Lila, et lite aboriginersamfunn i hjertet av Australia.
Vi er også noen dager i Filippinene for å se hjelpearbeidet som norske Rachel Trovi startet der. Vi opplever hovedstaden, Manila, samt et ferieparadis på litt avstand fra Manila.

Skottland er et spennende, variert og vakkert land. Her får du både oppleve mørke og magiske Edinburgh og det storslåtte "highlandet" med sin utrolige natur.

Les bloggen fra årets elever
Se skolens internettside for mer info om linja.