Nøkkelinformasjon

Fagskolen i Viken
Fagskolen i Viken

Lærested

Studiested

Fredrikstad
Indre Østfold

Nivå

Fagskolegrad

Studiepoeng

60.0

Semester

4

Kostnader

Offentlig finansiert

Studieform

Nettstudium, samlingsbasert

Studietempo

Deltid

Oppstartsdato

Høst

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Videreutdanningen gir spisskompetanse innen arbeid med barn og unge med langvarige og sammensatte behov grunnet somatisk sykdom, psykiske lidelser, nedsatt fysisk funksjonsevne eller psykisk utviklingshemming.

Helsestudiet har er omfang på 60 studiepoeng med 6 fleksible emner à 10 studiepoeng. Du kan selv velge enkelte emner etter eget kompetansebehov, da modulene gjennomføres uavhengige av hverandre, noe som gjør det lettere å kombinere studiet med jobb og andre forpliktelse. Fullfører du alle seks emnene får du et vitnemål med fullført fagskolegrad.

Studiet er nettbasert kombinert med fysiske samlinger på fagskolen.

Med denne utdanningen vil du kunne bidra til å bygge opp et faglig godt tilbud i helse- og omsorgstjenesten, og bedre oppfølging og sikre helhetlige, koordinerte og trygge tjenester. Utdanningen er rettet mot fagarbeidere som arbeider med barn og unge innen institusjoner for helse og oppvekst. Du vil få verktøy til å vurdere den enkeltes behov og gi individuelt tilpasset oppfølging av hvert barn og hver enkelt familie.

Undervisningsopplegg


Studiet er nett- og samlingsbasert og går over to år. Dette studiet har en jevn fordeling av samlinger på skolen og nettundervisninger faste dager. Studiet er bygget opp med en kombinasjon av forelesninger, ferdighet og simuleringstrening, gruppearbeid og prosjektarbeid, veiledning og refleksjon over praktiske erfaringer. I dette studiet er det mulig å melde seg opp på enkelt emne. Dette gjøres gjennom lokalt opptakse oversikt over tilbud her ››  

  • Emne 1: Helsetjenester og rettigheter til sårbare barn og unge
  • Emne 2: Familiesentrert omsorg, kommunikasjon og samhandling
  • Emne 3: Psykisk helse hos barn og unge
  • Emne 4: Barn og unge med nedsatt funksjonsevne
  • Emne 5: Psykisk utviklingshemming hos barn og unge
  • Emne 6: Aktivitet og deltakelse, velferdsteknologi og hjelpemidler

Opptakskrav

Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon

Opptakskrav

Les om opptakskravene til fagskoleutdanning på Samordna opptak ››

a) Relevant fagbrev, eller
b) Relevant treårig yrkesfaglig opplæring, eller 
c) Generell studiekompetanse, jf. Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring nivå 4 med autorisasjon som helsearbeider (sykepleier, vernepleier). 
d) Søkere som ikke fyller kravene a eller b, og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagbrev etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.

Dette studiet krever politiattest. Etter du har fått studieplass og takket ja til studieplassen, må du søke politiattest.

Les mer om opptakskravene i studieplanen.

Karrieremuligheter

Fagskoleutdanning eller enkeltemner i studiet vil gi oppdatert og spesialisert kompetanse i sitt arbeid med sårbare barn og unge. Utdanningen vil være aktuell ved kommunale helse- og oppfølgingstjenester, enheter/institusjoner som barnehager, SFO og skoler. Dette omfatter tilbud om døgnbehandling, dagbehandling, boligtiltak, arbeids- og sysselsettingstiltak, oppsøkende tiltak, omsorgstiltak, private behandlingstiltak, institusjoner for ungdom, organiserte selvhjelpstiltak og lignende.

Kvalifikasjon/tittel

Fagskolegrad (ved 60 stp. )

Alle utdanninger innen