Fakta

Sted:
VID Oslo
Studietype:
Høyere nivå
Studietempo: Deltid
Studiepoeng:
30

Informasjon er oppdatert av VID vitenskapelige høgskole

3. februar 2023.

Om studiet

Har du stått i utfordrende situasjoner hvor du er usikker på hvordan ivareta barn og familier på en god måte, hvor du synes det er krevende å lytte og være åpen for det som fortelles eller hvor du mangler kunnskap om hvordan legge til rette for at barn kan medvirke?

Denne videreutdanningen har som mål å styrke din kompetanse og kunnskap om relasjoner og samarbeid i barnevernet.

Videreutdanningen vil ha et særlig fokus på ferdighetstrening og praktisk anvendelse av teori for å kunne bidra til at barnevernsansatte kan møte krevende situasjoner på en konstruktiv og profesjonell måte. Familier og barn står ofte i svært krevende og vanskelige situasjoner som kan være knyttet til voldsutøvelse, bruk av rusmidler, psykisk helseutfordringer, konflikter, ensomhet, sykdom, fattigdom og utenforskap.

I samarbeid med familier, barn og samarbeidspartnere vil den ansatte kunne oppleve situasjoner der hun eller han berøres og utfordres. I studiet vil studentene arbeide med å analysere ulike perspektiv, metoder og modeller. Videre vil de reflektere over egen rolle, ferdigheter, handlingsmuligheter og begrensninger for å styrke deres evne til kritisk refleksjon, etisk dømmekraft og bidra til nytenking innenfor barnevernets område.

Videreutdanningen er primært rettet mot ansatte i det kommunale barnevernet. Utdanningen er et samarbeid mellom programområdene sosialt arbeid og familieterapi og systemisk praksis ved Fakultet for sosialfag, VID Oslo.

Studiet er samlingsbasert på deltid med tre samlinger á tre dager per semester.

Opptakskrav

Se opptakskrav på studiesiden.

Det søkes direkte til høgskolen (lokalt opptak). Søknadsfrist 15. april.

Kvalifikasjon/tittel

Videreutdanning