Fakta
Informasjon er oppdatert av VID vitenskapelige høgskole
2. mars 2023.
Om studiet
Master i helsefremmende relasjonsarbeid er et tverrfaglig studietilbud som tematiserer etiske, psykologiske/psykiske og sosiale perspektiver på relasjonsarbeid.
Relasjonsarbeid innenfor profesjonell praksis innebærer å jobbe bevisst med relasjonen mellom pasient/bruker og fagutøver som en integrert del i helse- og sosialfaglig arbeid. Master i helsefremmende relasjonsarbeid er et tverrfaglig studietilbud som tematiserer etiske, psykologiske/psykiske og sosiale perspektiver på relasjonsarbeid.
Fokus på verdier og relasjoner skal bidra til kritisk tenkning og etisk refleksjon i profesjonell praksis og utgjør studiets profil og kjerneområde.
Første del av masterprogrammet
Første del av masterutdanningen består av en spesialisering som er organisert som en 60 studiepoengs videreutdanning:
- Videreutdanning i psykisk helsearbeid (se studiesiden)
- Videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge (se studiesiden)
- Videreutdanning i SEPREP Tverrfaglig utdanningsprogram i behandling, rehabilitering og oppfølging av mennesker med alvorlige psykiske lidelser og ruslidelser (se studiesiden)
- Videreutdanning i rus- og avhengighetsproblematikk (se studiesiden)
Det tilbys i utgangpunktet 5 studieplasser pr studieretning.
Andre del av masterprogrammet
Masterutdanningens andre del er felles for alle studenter, uavhengig av studieretning. I denne delen videreutvikles og spisses temaene knyttet til etikk og systematisk refleksjon, relasjonelle perspektiver, samt til vitenskapsteori, forskningsmetoder og forskningsetikk. Masterutdanningen vil bygge opp under studentenes evne til å videreutvikle sin relasjonelle kompetanse og utvikle et kritisk blikk på egen praksis og relasjonens betydning i faglig arbeid.
Studiets oppbygging
Målgrupper
Master i helsefremmende relasjonsarbeid, studieretning psykisk helsearbeid, retter seg mot personer med helse- og sosialfaglig utdanningsbakgrunn og relevant yrkespraksis som ønsker å videreutvikle sin relasjonskompetanse og få fordypet kunnskap i psykisk helsearbeid.
Master i helsefremmende relasjonsarbeid, studieretning psykososialt arbeid med barn og unge, retter seg i hovedsak mot personer med helse- og sosialfaglig og pedagogisk høyskole-/universitetsutdanning og andre med høyskole- eller høyere universitetsutdannelse med relevante arbeidsoppgaver. Studiet er primært for ansatte i kommuner og bydeler, og som arbeider med barn, ungdom og/eller unge voksne (0-23 år), men studiet kan også være åpent for søkere fra andre sektorer, tjenester eller organisasjoner som arbeider med barn og unge.
Master i helsefremmende relasjonsarbeid, studieretning rus- og avhengighetsproblematikk, retter seg mot personer som arbeider innenfor feltet rus- og avhengighetsproblematikk og som ønsker å utdype og utvikle sine kunnskaper og sin kompetanse i kombinasjon med å være i arbeid.
Master i helsefremmende relasjonsarbeid, studieretning behandling, rehabilitering og oppfølging av mennesker med alvorlige psykiske lidelser og ruslidelser, retter seg mot ansatte innenfor kommunehelsetjeneste, spesialisthelsetjeneste og andre som har behandlings- og oppfølgingsoppgaver overfor mennesker med alvorlige psykiske lidelser og eventuelt rusproblematikk. Studiet retter seg mot deltakere som er naturlige samarbeidspartnere fra kommune og spesialisthelsetjeneste i samme geografiske område.
Opptakskrav
Les mer om opptakskrav på studiesiden.
Se også individuelle opptakskrav til hver enkelt studieretning.
Opptaksinformasjon
Det søkes direkte til høgskolen (lokalt opptak)
Søknadsfrist 15. april