Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
FagskolegradStudiepoeng
60.00Kostnader
15000
Studieform
Nettstøttet, samlingsbasertStudietempo
DeltidSøknadsfrist
15. aprilOppstartsdato
HøstGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Fagskolestudiet Grønn helse –naturbaserte tiltak som helsefremmende alternativ, er en høyere yrkesfaglig utdanning for alle med , gartner, helse- og sosialfaglig utdanning.
Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse i å bruke planter, natur og/eller naturmaterialer i helsefremmende arbeid.
Samspillet mellom mennesker og natur gir livet mening og bedre helse, både fysisk og psykisk. Å «leve hele livet» og sørge for god livskvalitet gjennom bruk av naturen er viktig.
Studiet er for deg med gartnerutdannelse, helse og oppvekstrelatert utdanning, ansatte innen hverdags-rehabilitering og psykisk helse, barn -og ungdomsarbeidere
ergoterapeuter, sykepleiere, lærere, ansatte i barnehage, deg som har tilsvarende realkompetanse*
Undervisningsopplegg
Utdanningen gir deg kompetanse i å bruke planter, natur og/eller naturmaterialer i helsefremmende arbeid. Det kan være tiltak ovenfor mennesker i et helsefremmende og forebyggende perspektiv, eller et rehabiliterings- og habiliteringsperspektiv. Du vil lære om og kunne skissere ulike typer hager som f.eks. sansehager, skolehage, rehabiliteringshage og bruke hagen og naturen i helsefremmende aktiviteter.
Faglig innhold, emner:
- Menneske, helse og natur (15 studiepoeng). Her knyttes bruk av planter og natur opp til perspektivene pedagogisk bruk, helsefremming, forebygging, rehabilitering og habilitering.
- Utemiljø og utforming (10 studiepoeng). Omhandler hvordan man kan utforme uteområder for å fremme aktivitet og/eller restitusjon og hvilke aktuelle planteslag som er hensiktsmessige i tilknytning til dette. Emnet har fokus på bærekraftig bruk av planter.
- Miljø, plantelære og skjøtsel (15 studiepoeng). Her utvikles basisferdigheter innenfor det plantefaglige med kompetanse om ulike planteslag og jordkvalitet.
- Prosjektledelse (5 studiepoeng). Hvordan søke midler og lede et grønn-helse-prosjekt fra idé til virkelighet.
- Praktisk gjennomføring av aktivitet (15 studiepoeng). Emnet gir ferdighetstrening gjennom praksis. Studenten skal kartlegge ulike brukeres behov, planlegge tiltak/aktivitet og gjennomføre dette med tilrettelegginger.
Opptakskrav
- Fagbrev Helsefagarbeider
- Fagbrev Aktivitør
- Fagbrev Barne- og ungdomsarbeider
- Fagbrev gartner
- Fagbrev Anleggsgartner
- Vg3 gartnernæring
- Vg3 generell studiekompetanse
eller tilsvarende realkompetanse*
*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.
Politiattest: Studiet inneholder praksis der det kan være krav om politiattest.
Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis.
Opptaksinformasjon
Søknadsskjema: https://www.samordnaopptak.no/info/