Fakta

Sted:
Campus Vestfold
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Nettstøttet
Studiepoeng:
2.5
Søknadsfrist: 1. oktober

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Sørøst-Norge

.

Om studiet

Med midler fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir), har Universitetet i Sørøst-Norge og LØRN i samarbeid med partnere innenfor næringen utviklet et praksisnært studieprogram tilpasset for og av næringen selv.

Viktige datoer høst 2024

  • Studiestart: oktober
  • Studiets varighet: desember
  • 2 samlinger: 16. og 17. oktober kl. 16-21

Samlingene foregår på Universitetet i Sørøst-Norge, campus Vestfold, på Bakkenteigen mellom Tønsberg og Horten.
Adresse: Raveien 197, 3184 Borre

MERK: Det er obligatorisk deltakelse på samling.

Eksamen: Individuell mappevurdering. I løpet av studieperioden skal det leveres to refleksjoner, enten i form av videorefleksjon eller skriftlig rapport. Vurdering: Bestått/ikke bestått.
Frist for innlevering: desember.

Dette er Droner

  • Avlingskartlegging og overvåking: Droner kan brukes til å samle detaljerte bilder og informasjon om avlingsvekst og helse gjennom hele vekstsesongen. Dette kan hjelpe bønder med å identifisere problemer som sykdommer, skadedyr eller næringsmangler tidlig, slik at tiltak kan iversettes raskt. 
  • Presisjonslandbruk: Droner utstyrt med ulike sensorer kan samle data om jordens sammensetning, fuktighet og næringsinnhold. Disse dataene kan brukes til å lage detaljerte kart som hjelper bønder med å tilpasse gjødsling, vanning og andre behandlinger mer presist og effektivt. 
  • Skadedyr- og sykdomsovervåking: Droner kan identifisere og overvåke skadedyr og sykdommer på avlinger ved hjelp av høyoppløselige bilder og multispektral analyse. Dette kan hjelpe bønder med å iverksette kontrolltiltak raskt og redusere bruken av kjemikalier. 
  • Vanningskontroll: Droner kan overvåke jordfuktighet og vannforbruk ved hjelp av termiske og infrarøde sensorer. Dette kan hjelpe bønder med å forvalte vannressurser mer effektivt og redusere vannavfall. 
  • Besetningsovervåking: Droner kan brukes til å overvåke beitedyr som kveg og sauer. Dette kan bidra til å sikre dyrenes helse og velferd, samt oppdage eventuelle problemer med dyreatferd og rovdyrangrep. 
  • Skogbruk og miljøpåvirkning: Droner kan hjelpe med skogovervåking, identifisering av sykdommer og skadedyr, samt vurdering av skogtilstanden. De kan også overvåke miljøpåvirkning som erosjon, avrenning og vannkvalitet. 
  • Topografisk kartlegging: Droner kan raskt og nøyaktig samle topografiske data for å lage detaljerte kart over landområder. Dette kan være nyttig for planlegging og design av infrastruktur, som dreneringssystemer, vanningsanlegg og veier. 
  • Sikre hjortedyr ved tresking: Droner kan oppdage dyr som ligger i veien for skurtresker, og kan skremme disse bort, slik at de ikke blir skadet. 

Opptakskrav

Førstemann til mølla!
Det er begrenset antall plasser og din påmelding registreres etter dato. Skulle emnet bli fulltegnet, opprettes ventelister. Du får beskjed om du har kommet på venteliste. Vi tar kontakt med deg om det skulle bli ledige plasser.  

Ønsker du å ta dette som et kurs?  
Det er ingen opptakskrav for å følge studiet som kurs. Kurset er åpent for alle.
Kursdeltakere får kursbevis for gjennomført og bestått emne.

Ønsker du å få studiepoeng?
For å få studiepoeng, må du kvalifisere for opptak til høyere utdanning. Relevant dokumentasjon må lastes opp sammen med søknaden. Du er kvalifisert for studiepoeng hvis du fyller kriteriene for ett av alternativene nedenfor: 

  • Alternativ 1: Vitnemål som viser at du har generell studiekompetanse
  • Alternativ 2: Hvis du er over 25 år (eller fyller 25 år i 2024) kan du bli vurdert på bakgrunn av realkompetanse. Da må du laste opp arbeidsattester som dokumenterer minst 5-års arbeidserfaring + vitnemål/kompetansebevis som viser at du har norsk og engelsk fra videregående skole.

 

Opptaksinformasjon

Studiet er søkbart fra 01.05.2024 til 01.10.2024.