Fakta

Sted:
Stavanger
Studietype:
Master, 2 år
Studietempo: Deltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger

.

Om studiet

Utdanningen gir spesialisering i forebyggende helsearbeid i kommunehelsetjenesten for barn, unge og deres familier. Som helsesykepleier jobber du hovedsaklig innen skolehelsetjenesten og ved helsestasjon for barn eller ungdom.

  • Bidra til en sunn og trygg oppvekst for barn: Som helsesykepleier er du en viktig del av kommunens sykepleietjeneste. Du møter barn, unge og deres familier gjennom helsestasjons- og skolehelsetjenesten. Utdanningen er klinisk rettet og gir deg en dypere forståelse av helse ut fra et utviklingsperspektiv med utgangspunkt i livsfasene svangerskap, spebarns-, småbarns- og ungdomstid.
  • Lær om folkehelse og forebyggende helsearbeid: Du blir kvalifisert til å jobbe med individ- og samfunnsrettet forebyggende helsearbeid for barn, unge og deres familier, samtidig som du får kompetanse innen kvalitetsutvikling, forskning og innovasjon på feltet.
  • Utforsk dine faglige interesser: Studiet består av obligatoriske emner og en masteroppgave. Du får verdifull praktisk erfaring gjennom kliniske studier i helsestasjons- og skolehelsetjenesten, og gjennom masteroppgaven får du muligheten til å fordype deg i temaer som interesserer deg innenfor helsesykepleie.
  • Fleksibelt deltidsstudium: Studiet er lagt opp med ukesamlinger og 20 studiepoeng per semester, noe som utgjør 66% av et fulltidssemester. Du kan fullføre med kompetanse som helsesykepleier etter 90 studiepoeng.

Opptakskrav

Bachelor i sykepleie (eller tilsvarende) med karaktersnitt på minimum C i ECTS-skala, norsk autorisasjon som sykepleier og minimum ett år fulltidspraksis som sykepleie overfor pasienter etter endt utdanning. For fullstendig oversikt over opptaksreglene til studiet vises det til Utfyllende regler til master i helsesykepleie.

Politiattest
Dette studiet har krav om politiattest. Politiattest søkes gjennom Studentweb etter du har takket ja til studieplass og fått studierett på studieprogrammet. Følg instruksjonene i Studentweb. Ta kontakt med Det helsevitenskapelige fakultet på helsefag@uis.no for spørsmål om politiattest.

Søknad: via lokalt opptak.
Søknadsfrist: 5. februar

Videre studier

Fullført masterstudium gir mulighet til å søke opptak til doktorgradsstudier.

Karrieremuligheter

Utdanningen kvalifiserer deg til å jobbe som helsesykepleier. En helsesykepleier arbeider helsefremmende og sykdomsforebyggende rettet mot barn, unge og deres familier. De fleste helsesykepleiere arbeider ved:

  • helsestasjon 0-5 år
  • skolehelsetjenesten
  • helsestasjon for ungdom
  • vaksinasjons- og smittevernkontor
  • flykninghelsetjenesten

Med en mastergrad i helsesykepleie kvalifiserer du også for stillinger innen helsesektoren hvor det legges vekt på å initiere og gjennomføre forskning, utviklingsarbeid og undervisning.

Utveksling

Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!

UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.

Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!

Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.

Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut

Kvalifikasjon/tittel

Master i helsesykepleie