Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Agder
.
Om studiet
Hvorfor velge dette studiet?
Ønsker du å lære om samspillet mellom mennesker, samfunn og natur, og om samfunnsmessig stabilitet og endring i forholdet mellom profesjonelle brukere i velferdsstaten, er masterprogrammet i sosialt arbeid noe for deg. I løpet av studiet kommer du blant annet til å lære om det sosiale arbeidets egenart og utvikling, hva som fremmer og hemmer profesjonell utvikling, og hvordan du analyserer og forholder deg kritisk til ulike praksiser i sosialt arbeid.
Hva lærer du?
Gjennom studiet vil du utvikle din kompetanse i å analysere komplekse problemstillinger og undersøke, analysere og kritisk vurdere ulike former for kunnskap og kunnskapsutvikling. Målet er at du utvikler praktisk og analytisk kompetanse, kan anvende etisk forsvarlige profesjonsforståelser og kan bidra til nytenkning og utvidede perspektiver på sosialt arbeid.
I første studieår vektlegges en kombinasjon av teori og grundige metodekunnskaper. Kjernetemaer er fordypning i sosialt arbeids filosofi og etikk, dets historie og profesjonelle utvikling med særlig vekt på forståelse av spenninger mellom bruker og system, både innenfor frivillig sektor og velferdsstaten. I andre studieår vil du gjennom arbeidet med masteroppgaven gjennomføre en selvstendig utforsking av et selvvalgt tema. Du har også mulighet til å søke om praksis i en organisasjon eller bedrift og få erfaring fra arbeidslivet samtidig som du arbeider med masteroppgaven.
Opptakskrav
Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng).
I opptaksgrunnlaget skal det inngå enten:
1. Enten: integrert bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minst tre års omfang (180 studiepoeng), som for eksempel sosialt arbeid, vernepleie, barnevernspedagogutdanning eller lignende studier
Eller: bachelorgrad som inneholder en fordypningsenhet på minst 80 studiepoeng i sosiologi eller andre samfunnsvitenskapelige studier hvor minst 20 studiepoeng i fordypningsenheten skal være på påbyggingsnivå.
2. Samfunnsvitenskapelig metode, minst 7,5 studiepoeng
Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.
For øvrig vises det til UiAs forskrift for opptak til studier og emner ved UiA.