Fakta
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Agder
.
![Lærestedets logo Lærestedets logo](https://s3.utdanning.no/hkdir-data-utdanning-no-prod/s3fs-public/styles/organisasjon_tilbud/public/logo/uia-horisontal-med-navn-positiv.png?VersionId=1&itok=CSg402nu)
![Lærestedets logo Lærestedets logo](https://s3.utdanning.no/hkdir-data-utdanning-no-prod/s3fs-public/styles/organisasjon_logo_mobil/public/logo/uia-horisontal-med-navn-positiv.png?VersionId=1&itok=dKLlCJsB)
Om studiet
Er du glad i å lese god litteratur? Har du sans for språk? Liker du å skrive og formidle noe til andre? Da er bachelorstudiet i nordisk språk og litteratur noe for deg!
Om studiet
Bachelorprogrammet i nordisk språk og litteratur gir deg en grunnleggende innsikt i mange sammenhenger og forhold i samfunnet vårt, både i nåtid og fortid. Språket og litteraturen reflekterer sosiale, kulturelle og politiske sider ved samfunnet, og setter deg bedre i stand til å forstå den omverdenen du er en del av.
Gjennom studiet får du utviklet dine ferdigheter i muntlig og skriftlig formidling, og med egeninnsats blir du i stand til å kunne skrive gode tekster og beherske korrekt norsk. Dette er vesentlige ferdigheter, til nytte for både seinere studier og i arbeidslivet.
Hva lærer du?
På dette studiet
- tilegner du deg grunnleggende kunnskaper om nordisk språk og litteratur.
- får du en dypere forståelse av sammenhenger mellom språk, litteratur og samfunn, både i nåtid og i fortid.
- får du kunnskap om teorier om tekstlige, språklige og litterære uttrykk.
- utvikler du et personlig og kritisk forhold til norsk og nordisk språk og litteratur.
- blir du i stand til å utforske ei faglig problemstilling og å planlegge og gjennomføre mindre forsknings- og utviklingsarbeider.
- lærer du å uttrykke kunnskapen din, både skriftlig og muntlig, til bruk i undervisning og annen formidling.
- lærer du å skrive godt og korrekt norsk på begge målformer.
Jobb- og karrieremuligheter
Mange av våre tidligere studenter jobber innen innen undervisning, kultur og forlag, offentlig forvaltning, medier og kommunikasjon.
Det er behov for kompetanse i norsk i både privat og offentlig sektor. Ved å planlegge ditt studieløp nøye, er det mange dører som kan åpne seg for deg. Utdanningen kan for eksempel gi grunnlag for arbeid i kultursektoren, for arbeid i bokhandel, forlag og bibliotek, for journalistisk virksomhet og for arbeid med formidling av norsk kultur i utlandet. Studiet kan inngå i et studieløp som gir mulighet for tilsetting i skolen. Arbeidsgivere vil være opptatt av din samlede kompetanse, som inkluderer både arbeidserfaring og organisasjonsarbeid i tillegg til selve studiene.
Bachelorgrad i norsk er ikke et profesjonsstudium. Det betyr at du selv må tenke gjennom hva du ønsker å arbeide med i fremtiden og sy sammen dine studier. Studierådgiverne og karriereveilederne ved universitetet vil kunne hjelpe deg i denne planleggingen, blant annet ved å anbefale valgemner og diskutere mulige yrkesvalg.
Gjennom å engasjere deg i studentforeningens aktiviteter kan du i tillegg tilegne deg nyttig organisasjonserfaring som vil styrke dine muligheter på arbeidsmarkedet.
Opptakskrav
Forkunnskapskrav
For å kunne gjennomføre studiet bør du forstå skriftlig og muntlig norsk på morsmålsnivå eller tilnærmet dette. Du bør mestre skriftlig bokmål og nynorsk.