Fakta
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Agder
.


Om studiet
Hvordan kan kunnskap om fortiden hjelpe oss inn i fremtiden? På bachelorprogrammet i historie har du mange muligheter til å utforske historien og historiefaget fra forskjellige perspektiver og innenfor flere brede og smale forskningsfelt.
Om studiet
Du kan ta deler av utdanningen i utlandet eller velge blant et mangfold av ulike støttefag ved UiA. Du har også mulighet for å tilegne deg relevant arbeidserfaring gjennom praksis. Ved å sette sammen studiet utfra dine interesser og mål, former du selv retning for hva du kan arbeid med etter fullført utdanning.
Hva lærer du?
Historiefaget forsøker å finne svar på hvordan kunnskap om fortida kan hjelpe oss til å forstå nåtiden og skape retning for fremtiden. Du skal tilegne deg kompetanse på historie og historiefaget på forskjellige måter:
- Du skal få kunnskap om historiske hendelser og plassere de i epokene de hører hjemme.
- Du skal forstå hvordan historie blir til gjennom forskningsspørsmål, kildegransking, kildeutvalg og argumentasjon.
- Du skal bli bevisst på hvordan historie kan brukes og misbrukes og derigjennom ha stor innflytelse enkeltindivider, grupper og samfunn.
- Du skal utforme problemstillinger og skrive faghistoriske tekster av et visst omfang på egen hånd.
I tillegg til kunnskap om historie, hvordan den blir til og anvendes, vil du få særlig god kompetanse på å lese og skrive lengre tekster, formidle, innhente og strukturere informasjon, analysere, argumentere og reflektere kritisk.
Jobb- og karrieremuligheter
En bachelor i historie vil utvikle deg som menneske og vil komme til nytte både i arbeid og i samfunnsliv, men du må selv tenke gjennom hva du ønsker å arbeide med i fremtiden, og sy sammen dine studier.
Det er behov for historiekunnskap i både privat og offentlig sektor. Ved å planlegge ditt studieløp godt, er det mange dører som kan åpne seg for deg. Kommune og stat, museer, arkiver, frivillige organisasjoner eller stiftelser er aktuelle arbeidsplasser.
Private og offentlige virksomheter innen media og kultur trenger også ansatte med gode historiekunnskaper. Det kan være stillinger som konservator, arkivar, rådgiver, journalist eller konsulent.