Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
FagskolestudiumStudiepoeng
30.00Studieform
Nettstøttet, samlingsbasertStudietempo
DeltidSøknadsfrist
15. aprilGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Studiet tilbys som deltids studie ved Thyf Trondheim. Fagskoleutdanning i spekevareproduksjon er en utdanning på 30 studiepoeng. Utdanningen er organisert som en ettårig, nettbasert utdanning med samlinger. Studiet baseres på nettundervisning av teori og samlinger for gjennomføring av praktisk produksjon/øvelser.
Utdanningen gir økt kunnskap innen spekevareproduksjon og produksjonstekniske prosesser. Kandidaten skal tilegne seg kunnskap om forhold i produksjonsprosessen som har betydning for produktkvalitet.
Undervisningsopplegg
Fagskoleutdanning i spekevareproduksjon er en utdanning på 30 studiepoeng. Utdanningen er organisert som en ettårig, nettbasert utdanning med samlinger. Studiet baseres på nettundervisning av teori og samlinger for gjennomføring av praktisk produksjon/øvelser.
Opptakskrav
Det generelle grunnlaget for opptak til fagskolen er:
a) fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev, svennebrev eller vitnemål fra relevant yrkesutdanning. Jf. Forskrift om høyere yrkesfaglig utdanning ved Trøndelag høyere yrkesfagskole §2-3.
https://lovdata.no/forskrift/2021-06-30-2379/§2-3
For relevante fag-/svennebrev, se punkt c) under.
b) Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende kompetanse som i a etter gjennomført realkompetansevurdering. Ved opptak med bakgrunn i realkompetanse, må søkeren fremlegge dokumentasjon på realkompetanse tilsvarende de ordinære opptakskravene.
Dokumentert yrkeserfaring innen områdene listet under er relevant ved opptak på grunnlag av realkompetanse:
Industriell matproduksjon
Kokk
Pølsemaker
Kjøttskjærer
Slakter
c) Fagbrev og svennebrev som kvalifiserer for opptak:
Fagarbeider industriell matproduksjon
Kokk
Pølsemaker
Kjøttskjærer
Slakter
Opptaksinformasjon
Søknad sendes på Samordna opptak. For enkelte tilbud må det søkes direkte til skolen.
Mer om fagskole og opptak på Samordna opptak.