Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
Høyere fagskolegradStudiepoeng
120.00Studieform
Nettstøttet, samlingsbasertStudietempo
DeltidSøknadsfrist
15. aprilGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Studiet tilbys på deltid ved Thyf Trondheim. Utdanningen er en fordypning innen fagretningen Kjemi.
Utdanningen i matteknikk gir deg opplæring i råstoff-, produksjons- og ferdigvarekunnskap, mikrobiologi, produksjonshygiene, næringsmiddelkjemi og prosesslære.
Fordypningen gir deg kompetanse som dekker alle områder fra råvarer inn til bedriften og frem til ferdig produkt.
Utdanningen kvalifiserer til lederjobb i matbransjen.
Opptakskrav
Det generelle grunnlaget for opptak til toårig teknisk fagskole er:
1) fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev
2) minst 5 års relevant praksis uten fagbrev, og med realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i grunnkurs (VG1) og videregående kurs 1 (VG2) i yrkesfaglige studieretninger
3) søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Opptaksinformasjon
Søknad sendes på Samordna opptak. For enkelte tilbud må det søkes direkte til skolen.
Mer om fagskole og opptak på Samordna opptak.