Fakta

Sted:
NTNU VIDERE
Studietype:
Enkeltemne
Oppstart: 1. september
Pris:

16500

Studiepoeng:
15
Søknadsfrist: 1. juni

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

.

Om studiet

Dette emnet gir inngående teoretisk innføring i styrkebaserte tilnærminger knyttet til læringsfellesskaper og organisasjons- og lederutvikling.  Du vil lære måter å arbeide med samskapende prosesser som kan realisere dybdelæring, medborgerskap og livsmestring.

 


Studenten får kjennskap til og trener på ferdigheter i bruk av styrkebaserte endringsprosesser, som bygger på teori, forståelsesrammer og strategier i aksjonsforskningstilnærmingen Appreciative Inquiry. Videre knyttes dette til lignende tilnærminger i arbeid med ledelse av team, i avdelinger, personalgrupper, skoleklasser og organisasjoner. Det legges særlig vekt på å utvikle ferdigheter i å lede og fasilitere endringsprosesser og til å kunne planlegge og gjennomføre ulike treningsopplegg (workshopdesign) for mindre grupper.

Styrkebaserte tilnærminger kan forstås som en endringsprosess som begynner "nedenfra". Store endringer i organisasjoner og i samfunn kan skapes med utgangspunkt i at medarbeidere involveres ekte i å utvikle felles forståelse for hva som virker, slik at man kan gjøre mer av det og skape ønsket framtid. Det innebærer også å ikke fortsette med handlinger som virker kontraproduktivt. Ferdigheter i å tenke innovativt blir vektlagt.

Noe av det viktigste vi kan gjøre i arbeidet med å skape positive endringer, er å styrke relasjonene gjennom å nyttiggjøre oss hver enkelt medarbeiders styrker, kompetanse og erfaringer.  Studiet vil derfor legge vekt på å finne fram til studentenes egne styrker og trene på hvordan de kan ta disse styrkene i bruk i sitt lederskap, og hvordan man kan kartlegge styrker i team - eller hos elever i en skoleklasse -og gjøre disse styrkene produktive.

Emnet vil gi inngående innføring i bruk av den styrkebaserte tilnærmingen Appreciative Inquiry som aksjonsforskningsmetode og anvendelse av prosessmodellen (5D) i å skape høyt presterende team og til å eksperimentere med å samskape læringsfellesskap som forløser potensialet i et team, kollegium, skoleklasse, organisasjon.

Opptakskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende utdanning fra høgskole/universitet på minst 180 studiepoeng.

For at søknaden skal bli behandlet må du laste opp vitnemål/karakterutskrifter innen søknadsfristen går ut. Les mer om krav til dokumentasjon her

Spørsmål om opptak og opptakskrav:
Telefon 73 59 77 01
E-post: evuopptak@aud.ntnu.no

Rangering: Hvis det blir flere søkere enn antall studieplasser vil søkere som har fått vikar- eller stipendordning fra Utdanningsdirektoratet for å ta studiet ved NTNU bli prioritert foran andre søkere. Du trenger ikke sende inn dokumentasjon for innvilget vikar- eller stipendordning. Vi sjekker søkerlisten opp mot Udirs database med godkjente søknader ved NTNU.