Fakta
16500
Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
.


Om studiet
Emnet inngår i Rådgivning 1 , og er et obligatorisk emne i Erfaringsbasert master i rådgivning for barn og ungdom og i Erfaringsbasert master i pedagogisk-psykologisk rådgivning (NB: masterprogrammet er under endring).
Faglig innhold
Emnet introduserer for masterstudiets teoretiske perspektiver i veiledning og rådgivning. Utviklingstrekk i samfunnet, bevisstgjøring av egen rolle og kunnskap om rådgivningsfeltet blir vektlagt. Dette innebærer fordypning i teori og praksis knyttet til rådgivning på individ, gruppe- og systemnivå. Emnet vil legge spesielt vekt på betydning av selvinnsikt, relasjoner, tilstedeværelse, kommunikasjonsferdigheter og profesjonsetiske problemstillinger i et globalisert, teknologisk og komplekst samfunn. Ulike perspektiver på mangfold blir sett i sammenheng med inkludering og utenforskap.
Læringsformer og aktiviteter
Forelesninger, dialoger, praktiske øvelser, arbeid med case og gruppeprosesser. Erfaringsbasert og refleksiv læring inngår i studiet. Mellom samlingene deltar studenter og lærere i nettbasert responsarbeid på bakgrunn av obligatoriske arbeidskrav. To obligatoriske arbeidskrav der studentene reflekterer over egen praksis som rådgiver/veileder knyttet opp til teori inngår i emnet. Disse vurderes til bestått/ikke bestått og responsarbeid foregår både på og mellom samlingene.
Undervisningsopplegg
Opptakskrav
Du må dokumentere at du er i relevant jobb ved studiestart eller har 2 års relevant yrkeserfaring, i tillegg til et av følgende utdanningsløp:
- bachelorgrad med fordypning i pedagogikk, rådgivning og voksnes læring, sosiologi, sosialantropologi eller psykologi
- cand. mag.-grad innenfor de overnevnte fagene
- gjennomført de tre første årene av barnehage-/grunnskole-/allmenn-lærerutdanningen
- bachelorgrad og 1-årig praktisk-pedagogisk utdanning
- annen relevant profesjonsrettet 3-årig bachelorutdanning (f.eks. sosionom, vernepleier, ergoterapeut, sykepleier eller treårig barnevernsutdanning)
- institusjonen kan i enkelte tilfeller godkjenne andre dokumenterte kvalifikasjoner som helt eller delvis likeverdig med utdanningsløpene nevnt ovenfor
Dokumentasjon lastes opp når du søker. Du må dokumentere utdanning og ansettelse/arbeidserfaring innen søknadsfristen for å få søknaden din behandlet. Krav til dokumentasjon
Rangering av søkere
Det er begrenset antall plasser på kurset. Søkere med emner innen Rådgivning 1 og 2 fra NTNU vil bli prioritert dersom det blir flere søkere enn antall plasser. Utover dette prioriteres du etter datoen som du har registrert din søknad ved NTNU ("først til mølla"-prinsippet).
Kontakt for spørsmål om opptak og opptakskrav:
Telefon 73 59 77 01
E-post: evuopptak@aud.ntnu.no