Fakta

Sted:
NTNU VIDERE
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Samlingsbasert
Oppstart: 29. april
Pris:

9900

Studiepoeng:
2.5
Søknadsfrist: 3. april

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

.

Om studiet

Dette kurset gir deg en helt unik læringsopplevelse gjennom spillbasert læring. Her får du «hands on»-erfaring og øve praktiske ferdigheter i prosjektstyring.

Du blir del av et team som sammen skal løse store oppgaver i konkurranse med de andre teamene på kurset, og får møte reelle utfordringer i kampen for å levere det beste prosjektet.


I kurset vil du settes sammen med andre deltakere i prosjekt-team på 3-4 personer som sammen gjennomfører et leveranseprosjekt fra start til slutt i en spillbasert simulator. Simuleringen, som går over to hele dager, gir deg mulighet til å øve praktiske ferdigheter i prosjektstyring og teamarbeid i trygge omgivelser med faglig veiledning. Du får prøve seg på å sikre suksess i prosjektet gjennom håndtering av forretningscase, interessenthåndtering, tidsplanlegging, kostnadsestimering, kontraktsoppfølging, usikkerhetsstyring, håndtering av endringer og gevinstrealisering, samtidig som de får innsikt i hvordan de kan bli bedre teammedlemmer.

Simulatoren er også spesielt godt egnet til å forsterke læringsutbyttet fra andre emner som PK6400, PK6100 samt andre emner innenfor spesialiseringene i prosjektledelse innen masterprogram i organisasjon og ledelse og masterprogram i teknologiledelse og digital omstilling

Læringsmål

Ferdigheter

Gjennom simuleringen vil studentene blant annet kunne få erfare konsekvensene av valgene de tar under prosjekt-gjennomføringen og se resultatet av disse med tanke på prosjektets forretningsaspekt. Andre viktige element i denne simuleringen er at den viser viktigheten av involveringen av prosjektets interessenter. Kurset gir også en gjennomgang av viktige prosjektstyringsprinsipper. 

Praktisk ferdighetstrening innen følgende tema:

  • Teamarbeid
  • Interesenthåndtering
  • Anskaffelser og kontrakter
  • Tidsplanlegging og kostnadestimering
  • Risiko og håndtering av usikkerhet
  • Prosjektoppfølging og bruk av prosjektoppfølgingsreferanse

Undervisningsopplegg

Studium med fysiske og digitale samlinger

Opptakskrav

Opptakskravet er todelt:
1. Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang, og
2. Minimum to års relevant arbeidserfaring

Du må dokumentere utdanning og arbeidserfaring innen søknadsfristen for å få søknaden din behandlet.

Krav til dokumentasjon

Arbeidsforhold må dokumenteres med attest fra arbeidsgiver som beskriver stillingstype/arbeidsoppgaver, stillingsprosent og varighet.

Kurset kan også tas uten å ta eksamen. Du trenger da ikke legge ved dokumentasjon, og vi ønsker at du skriver dette i merknadsfeltet.