Fakta

Sted:
NTNU VIDERE
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Samlingsbasert
Oppstart: 17. september
Pris:

11180

Studiepoeng:
7.5
Søknadsfrist: 15. mai

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

.

Om studiet

Kurset bidrar til inngående teoretisk og praktisk kunnskap om ledelse av samskaping i organisasjoner og samfunn. Kurset vil gi deg ferdigheter du kan benytte for å fasilitere kapasitetsbyggende prosesser i samarbeid med innbyggere, kommuner, akademia, frivilligheten, næringsliv og andre relevante aktører for å samskape relasjonell velferd, livskvalitet og sosial bærekraft. 

Emnet het i 2023 Samskaping av relasjonell velferd og sosial bærekraft i organisasjoner og samfunn.

Det vil bli endringer i studentbetalingen for studenter på masterprogrammet fra og med 2025 på grunn av nytt regelverk for finansiering. Hvilke endringer det blir avklares først høsten 2024.


Sentralt i emnet er kapasitetsbygging i retning av livskvalitet og sosial bærekraft som samfunnsmål, noe som kobles til en relasjonell tilnærming til velferd og organisasjonsutvikling. Dette innebærer at offentlige, private og/eller sivile aktører samarbeider gjennom å dele kunnskap og ressurser med hverandre, der bærekraft og velferd forstås som en samfunnsoppgave på tvers av sektorer, organisasjoner og aktører. Emnet vektlegger at relasjoner er avgjørende for å lykkes, både i samskaping av tjenester, organisasjoner, lokalsamfunn og politikk. Hovedvekten i emnet vil være hvordan man kan lede fram prosesser slik at innbyggere og medarbeidere lever gode og verdige liv i helsefremmende, innovasjonssterke og verdiskapende fellesskaper. Emnet vektlegger kunnskap og ferdigheter som ledere kan benytte for å fasilitere prosesser i samarbeid med innbyggere, kommuner, akademia, frivilligheten, næringsliv og andre relevante aktører for å samskape relasjonell velferd, livskvalitet og sosial bærekraft.

 

Læringsutbytte

Kunnskap

Kandidaten

  • har inngående kunnskap om samskaping, relasjonell velferd og sosial bærekraft i organisasjoner og samfunn
  • har inngående kunnskap om livskvalitet på individ, gruppe og samfunnsnivå
  • kan analysere faglige problemstillinger med utgangspunkt i ledelse av samskaping i organisasjoner og samfunn

Ferdigheter

Kandidaten

  • kan analysere, kartlegge og mobilisere sentrale aktører for å lede fram samskaping av relasjonell velferd og sosial bærekraft
  • kan bruke relevante relasjonelle tilnærminger til å lede og fasilitere samskapingsprosesser
  • kan arbeide selvstendig med aktuelle temaer både på praktisk og teoretisk nivå

Generell kompetanse

Kandidaten

  • har avansert kompetanse om ledelse av samskaping, relasjonell velferd og sosial bærekraft i organisasjoner og samfunn
  • kan bidra til ledelse av innovasjonsprosesser rettet mot livskvalitet på individ, gruppe, organisasjons- og samfunnsnivå
  • kan bidra til brobyggende ledelse i egen organisasjon og i samspill med andre organisasjoner og omgivelser

 

Læringsformer og aktiviteter

Kurset gjennomføres med to fysiske samlinger, begge på to dager. Læringsformene og aktivitetene foregår gjennom dialogbasert undervisning som innebærer aktiv deltakelse fra kandidatene. Undervisningen innebærer at kandidatene både tilegner seg teoretisk kunnskap og trener på praktiske ledelsesferdigheter. Undervisningen består av forelesninger og øvinger. Sjekk Blackboard i semesterstarten for nærmere opplysninger om obligatorisk aktivitet. Kurset avsluttes med en skriftlig hjemmeeksamen etter siste samling.

Undervisningsopplegg

Studium med fysiske samlinger

Opptakskrav

Opptakskravet er todelt:
1. Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang, og
2. Minimum to års relevant arbeidserfaring

Nye søkere må dokumentere utdanning og arbeidserfaring innen søknadsfristen for å få søknaden behandlet.

Hvis det er flere søkere enn antall plasser følges gjeldende rangeringsregler

Krav til dokumentasjon

Arbeidsforhold må dokumenteres med attest fra arbeidsgiver som beskriver stillingstype/arbeidsoppgaver, stillingsprosent og varighet.

Har du ikke bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang, kan du søke om fritak for deler av utdanningskravet med grunnlag i realkompetanseLast opp søknadsskjema sammen med dokumentasjon når du søker.