Fakta

Sted:
NTNU VIDERE
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Samlingsbasert
Oppstart: 23. september
Pris:

11180

Studiepoeng:
7.5
Søknadsfrist: 15. mai

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

24. april 2024.

Om studiet

Norsk arbeidsliv får i stadig større grad krav om å håndtere og legge til rette for mangfold. Årsakene er bl.a. innvandring, internasjonalisering og større oppmerksomhet omkring de positive effektene ved å legge til rette for at folk er forskjellige.

Dette emnet gir en teoretisk og praktisk innføring i kulturforståelse som redskap til å håndtere mangfold og internasjonalisering. Kulturforskjeller og forskjellighet i arbeidslivet innebærer utfordringer, men også muligheter. Målet er å gjøre deg som framtidig leder eller kollega rustet til å håndtere dette på en god måte.

Kurset kan inngå i NTNUs erfaringsbaserte masterprogram i organisasjon og ledelse, spesialisering i organisasjon, samfunn og endring.


Det vil bli endringer i studentbetalingen for studenter på masterprogrammet fra og med 2025 på grunn av nytt regelverk for finansiering. Hvilke endringer det blir avklares først høsten 2024.


Emnet fokuserer på kultur og mangfold i organisasjoner spesielt,men også i samfunnetforøvrig. I undervisningsopplegget tar vi utgangspunkt i densosio-kulturelle konteksten i deltakernes organisasjoner. Vi tilbyr begreper og verktøy for å analysere og forstå mangfold og forskjellighet på flere nivå, og legge til rette for gode samarbeids- og kommunikasjonsprosesser i egen organisasjon. 

Undervisningsopplegg

Studium med fysiske samlinger

Opptakskrav

Opptakskravet er todelt:
1. Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang, og
2. Minimum to års relevant arbeidserfaring

Nye søkere må dokumentere utdanning og arbeidserfaring innen søknadsfristen for å få søknaden behandlet.

Hvis det er flere søkere enn antall plasser følges gjeldende rangeringsregler

Krav til dokumentasjon

Arbeidsforhold må dokumenteres med attest fra arbeidsgiver som beskriver stillingstype/arbeidsoppgaver, stillingsprosent og varighet.

Har du ikke bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang, kan du søke om fritak for deler av utdanningskravet med grunnlag i realkompetanseLast opp søknadsskjema sammen med dokumentasjon når du søker.