Historie - bachelorstudium favoritt ikon

Universitet og høgskole

Studienivå

Bachelor, 3 år

Søknadsfrist

15. april 2019

Studiepoeng

180

Semester

6

Om studiet

Historie handler om politikk og kjærlighet, krig og fred, lidelse og vellyst, manipulering og retorikk; kort sagt alt menneskelig. Det er studiet av tidligere samfunn og mennesker og hvordan disse samfunnene har forandret seg.

Fortiden er på mange måter et fremmed land. Mennesker og samfunn i fortiden kan studeres med vekt på mange forhold slik som samfunnshistorie, kulturhistorie, økonomisk historie, globalhistorie og kunnskapshistorie.

I tillegg til fordypning i historie, kan du velge studieretningen antikkens kultur og klassiske fag.

Den studieretningen gir deg kunnskaper om antikkens kultur og latin og gresk fra antikken, middelalderen og nyere tider. Du får også innsikt i kulturelle uttrykk fra tusener av år tilbake i tiden - uttrykk som fortsatt virker og påvirker oss. Vi dekker felt som religion, filosofi, litteratur, historie og samfunn og antikkens effektive presentasjonsteknikk: retorikk.

Du får innsikt i og kunnskap om den gresk-romerske sivilisasjonen og dens betydning for Europas kulturhistorie. Du lærer også å sette antikken og den klassiske tradisjonen, for eksempel i middelalderen, i perspektiv, og å forstå dens relevans og aktualitet gjennom tidene, helt frem til våre dager.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i historie

Informasjon fra Samordna Opptak

 • Poenggrenser 2019

  Alle (primær)
  Alle (ordinær)

  Studieplasser

  10

  Søknadskode (SO)

  194459
 • Poenggrenser 2019

  34.40 (primær)
  38.90 (ordinær)

  Studieplasser

  80

  Søknadskode (SO)

  194481