Fakta
8300
Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
.


Om studiet
Delta på gratis webinar om Folkehelse og livsmestring
13. mai kl 09.00 - 09.45
Formålet med kurset Folkehelse og livsmestring i skolen (FoLiS) er å gi deg innsikt i folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tematikk i skolen. FoLiS favner om ulike perspektiver på individ-, gruppe-, system-, og samfunnsnivå. Emnet tar utgangspunkt i teoretiske perspektiver og pedagogiske tilnærminger som imøtekommer skolens behov for å forstå samfunnsaktuelle utfordringer som barn og ungdom møter i hverdagslivet.
Folkehelse og livsmestring (FoL) inngår sammen med demokrati og medborgerskap og bærekraftig utvikling som tverrfaglig tematikk i skolen, og i læreplanverket for Kunnskapsløftet finner vi beskrevet hvordan disse er tenkt integrert i ulike fag. FoL angår flere forhold, for eksempel fysisk og psykisk helse, forbruk og personlig økonomi, verdivalg og betydning av livsmening, mellommenneskelige relasjoner, tanker og følelser.
Formålet med FoLiS er å fremme kandidatenes kunnskap om og forståelse for ulike perspektiver på livsmestring som har særlig relevans for barn og unges sosiale og faglige læring i skolen. Videre legger FoLiS til rette for at kandidatene kan utvikle egne ferdigheter på måter som kan bidra til at skolen som utdannings- og danningsarena oppleves som et godt sted å være for alle.
Du vil møte aktuell og forskningsbasert kunnskap som forståelsesgrunnlag for ditt praktiske virke knyttet særlig til folkehelse og livsmestring i skolen. Med utgangspunkt i en bred faglig tilnærming vil det legges vekt på forskningsbasert kunnskap og erfaringer i pedagogisk psykologi, biologi, rådgivning og spesialpedagogikk.
Temaer som vektlegges er for eksempel:
- hvordan står det til med barn og unge i vår samtid
- om psykiske helseplager og emosjonelle utfordringer
- ulike perspektiver på livsmestring
- biologi og nervesystemet
- relasjonell kapasitetsutvikling
- lærer-elever-relasjon
- selvoppfatning, motivasjon og mestring
- helsefremmende læringsmiljø, livskvalitet og fellesskap
I emnet vektlegges utvikling av deltakernes personlige og relasjonelle kompetanse knyttet til undervisning i folkehelse og livsmestring. Emnet vil også sette søkelys på potensialet som ligger i profesjonelt samarbeid mellom lærere og andre ansatte i oppvekstsektoren innen folkehelse og livsmestring, til det beste for elevenes trivsel, læring og utvikling.
Undervisningsopplegg
Opptakskrav
Du må dokumentere at du fyller opptakskravet innen søknadsfristen for å få søknaden din behandlet.