Fakta
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
.


Om studiet
Matvitenskap, teknologi og bærekraft – for deg som vil være med å utvikle norsk næringsmiddelindustri.
Med en bachelor i matvitenskap, teknologi og bærekraft får du solid kunnskap om hvordan maten vi spiser, produseres og tas best mulig vare på – fra råvare til matvare. Du får kunnskap som trengs for å sikre trygge og gode matvarer basert på god utnyttelse av naturressursene.
Du får mulighet til å fordype deg i:
- Matkjemi
- Mikrobiologi
- Ernæring
- Prosessteknologi
- Produktutvikling.
I tillegg får du kunnskap om våre fascinerende smakssanser og trender innenfor mat. Du får jobbe i lab, utvikle nye produkter og lære hvordan matindustrien fungerer gjennom fem måneders praksis!
Med fullført bachelorgrad, har du kunnskap som er avgjørende for å møte fremtidens behov for trygg og sunn mat. Studiet gjør deg kvalifisert til å gjennomføre gode faglige vurderinger og utviklingsarbeid som sikrer kvalitet og matvaretrygghet – fra råvare til matvare.
Du kan jobbe med og ha ansvar for planlegging og produksjon av mat, eller i kvalitetssikringslaboratorier, i Mattilsynet, eller du kan starte din egen bedrift. Matindustrien er Norges nest største – og du blir en ettertraktet ressurs.
Med fullført bachelorgrad, vil du også være kvalifisert til å søke opptak til masterprogrammet Matvitenskap, teknologi bærekraft, eller til andre masterprogram ved NTNU, og andre universiteter.
Matvitenskap, teknologi og bærekraft – for deg som vil være med å utvikle norsk næringsmiddelindustri.