Fakta

Sted:
Trondheim
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: MATTEK
Poenggrenser 2025:
  • Alle (primær)
  • Alle (ordinær)
Studieplasser: 38
Nettbasert: Nei
Samlingsbasert: Nei
Deltid: Nei
Søknadskode (SO): 194346

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

.

Om studiet

Matvitenskap, teknologi og bærekraft – for deg som vil være med å utvikle norsk næringsmiddelindustri.

Med en bachelor i matvitenskap, teknologi og bærekraft får du solid kunnskap om hvordan maten vi spiser, produseres og tas best mulig vare på – fra råvare til matvare. Du får kunnskap som trengs for å sikre trygge og gode matvarer basert på god utnyttelse av naturressursene.

Du får mulighet til å fordype deg i:

  • Matkjemi
  • Mikrobiologi
  • Ernæring
  • Prosessteknologi
  • Produktutvikling.

I tillegg får du kunnskap om våre fascinerende smakssanser og trender innenfor mat. Du får jobbe i lab, utvikle nye produkter og lære hvordan matindustrien fungerer gjennom fem måneders praksis!

Med fullført bachelorgrad, har du kunnskap som er avgjørende for å møte fremtidens behov for trygg og sunn mat. Studiet gjør deg kvalifisert til å gjennomføre gode faglige vurderinger og utviklingsarbeid som sikrer kvalitet og matvaretrygghet – fra råvare til matvare.

Du kan jobbe med og ha ansvar for planlegging og produksjon av mat, eller i kvalitetssikringslaboratorier, i Mattilsynet, eller du kan starte din egen bedrift. Matindustrien er Norges nest største – og du blir en ettertraktet ressurs.

Med fullført bachelorgrad, vil du også være kvalifisert til å søke opptak til masterprogrammet Matvitenskap, teknologi bærekraft, eller til andre masterprogram ved NTNU, og andre universiteter.

Matvitenskap, teknologi og bærekraft – for deg som vil være med å utvikle norsk næringsmiddelindustri.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i matvitenskap, teknologi og bærekraft

Alle utdanninger innen