Fakta
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Informasjon er oppdatert av NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
12. november 2024.
Om studiet
Hvorfor studere Energi- og miljøfysikk?
- Du er interessert i fysikk, matematikk, fornybar energi og klima- og miljøspørsmål.
- Du ønsker å lære om de fysiske prosessene i naturen, om metodene som ligger bak utvinning av fornybar energi, om moderne energiteknologi og om klimafysikk og meteorologiske prosesser.
- Du vil studere i et fagmiljø som er levende opptatt av hvordan verden skal løse sine energi- og miljøproblemer.
Hva lærer jeg?
Du studerer matematiske realfag (fysikk, matematikk, statistikk og informatikk) med hovedvekt på fysikk og matematikk. Slik får du kunnskapen du trenger for å analysere, modellere og løse problemer.
Avhengig av hva du velger å spesialisere deg i, vil du lære om hvor mye energi vi har og hvor lenge den varer, hvordan vi lager og bruker energi, hvordan vi transporterer energi, og ulike måter å lagre og distribuere energi på. Du vil også lære om hvordan vi kan dekke jordas fremtidige energibehov.
Du lærer om de viktigste fornybare energiressursene (sol, vind, vann, bio), i tillegg til de tradisjonelle karbonbaserte energiressursene (olje, gass, kull) og kjernekraft.
I spesialiseringsemnene lærer du også om radioaktivitet, stråling og biologiske effekter av stråling og om atmosfæren, klima og klimaendringer.
Hva blir jeg?
Noen går rett ut i jobb innen offentlig forvaltning og privat næringsliv knyttet til realfag og fornybar energi, mens andre blir fysikk- og matematikklærere. Mange velger å gå videre og ta en mastergrad enten i Norge eller i utlandet. Ved NMBU kan du velge mellom masterstudier innen fornybar energi eller datavitenskap, for å nevne noen.
Undervisningsopplegg
Undervisning ved institusjonen