Nøkkelinformasjon

Logo NKI Nettstudier
Logo NKI Nettstudier

Lærested

Studiested

NKI Nettstudier

Nivå

Fagskolestudium

Semester

2

Kostnader

46100

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Dette er en praktisk rettet utdannelse innen lønn og personal som gjør at du kan gå rett ut i en operativ stilling etter endt utdannelse. Lønns- og personalskolen kvalifiserer deg til å ivareta sentrale oppgaver som personalutvikling, administrasjon og lønnsberegning. Dette gir deg en rekke yrkesmuligheter, uavhengig av bransje og sektor.

Denne fagskoleutdanningen passer både for deg som ønsker en jobb innen lønn og personal, og for deg som trenger å oppdatere og formalisere din kompetanse innen fagområdet. Med denne utdannelsen kan du videreutvikle deg i jobben og dokumentere kompetansen din.

Dette er en praktisk og jobbrelatert utdanning som gir deg kunnskap om personaladministrasjon, personalutvikling og konflikthåndtering i en liten eller mellomstor bedrift, samt personalpolitikk i tråd med norsk yrkes- og arbeidslovgivning. Beregning av lønn og godtgjørelser lærer du gjennom praktisk bruk av et av Norges ledende regnskaps- og lønnssystemer - Tripletex. 

Programmet er skybasert (fungerer på PC og Mac), brukervennlig og enkelt å komme i gang med. 

Dette får du:

  • En innføring i praktisk lønnsarbeid, bl.a. lønnskjøringer og lover/regler
  • Bruk av digitale verktøy: Tripletex lønnsmodul og VISMA kompetanse oppslagsverk
  • Gjennomgår viktige prosesser innen personaloppfølging og yrkes- og arbeidslovgivning
  • Konflikthåndtering i organisasjoner er en sentral del av utdanningen

Undervisningsopplegg

Dette studiet tilbys som nettstudie med fleksibel oppstart. Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Opptakskrav

Fullført videregående skole, fagbrev eller erfaring i forbindelse med jobb, kurs, frivillig arbeid og verv innen ulike organisasjoner. 

Søkere med annen utdanning enn norsk eller nordisk videregående opplæring må i tillegg dokumentere kunnskaper og ferdigheter i norsk tilsvarende Norsk Vg1 studieforberedende, Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram eller bestått Norskprøve 3, med minst B1 på alle fire delprøver. 

Karrieremuligheter

Utdannelsen kvalifiserer deg for et rekke ulike jobber innen lønn, personal og økonomi. Etter endt utdannelse kan du gå rett ut i en operativ stilling. Våre tidligere studenter har fått jobber med stillingstitler som fagkonsulent -lønn, lønn- og HR koordinator, rådgiver, administrasjonskoordinator og lønnsmedarbeider.