Fakta
Informasjon er oppdatert av Høgskulen på Vestlandet
1. juni 2023.


Om studiet
Hvorfor studere E-helse?
I de kommende årene vil helse- og omsorgstjenesten møte store utfordringer. Det kommer nye yngre brukergrupper og antall eldre øker. Samtidig reduseres antall personer i yrkesaktiv alder. Dette stiller krav til andre måter å organisere tjenestene på.
Fremtidens helse- og omsorgsutfordringer vil kreve kompleks og oppdatert kompetanse i skjæringspunktet mellom teknologi og helsefag. Samtidig er det avgjørende at god dialog med aktuelle aktører blir ivaretatt. Det er derfor nødvendig å kjenne både teknologiens potensiale og begrensninger, samt forstå hvordan disse løsningene endrer tjenesten.
Det er et nasjonalt mål at velferdsteknologi skal være en integrert del av tjenestetilbudet i helse- og omsorgsektoren innen 2025.
Hva lærer du?
Målet med studiet er å styrke helsepersonells kompetanse innen anskaffelse, implementering bruk og konsekvenser av e-helseløsninger. Studiet skal også stimulere til fagkritiske holdninger når det gjelder utvikling og bruk av teknologiske løsninger i helse- og omsorgstjenesten. Studiet omfatter grunnleggende forståelse for teknologi, inkludert enkle oppgaver innen konfigurering og oppsett av teknologi. Studiet er utviklet og drives i et nært samarbeid mellom ingeniør- og helsemiljøet ved HVL.
Opptakskrav
- Bachelorgrad i helse- og sosialfag.
- Minst 1 års relevant yrkespraksis etter fullført utdanning.
Søkjarar med anna relevant utdanning kan bli vurdert for opptak.
Søknadskode: 2846
Karrieremuligheter
Hva blir du kvalifisert for?
Studiet kvalifiserer deg til å delta i planlegging og gjennomføring av e-helseprosjekter, eksempelvis innen bruk og tilpasning, planlegging, innkjøp, implementering, undervisning og fagutvikling. De to emnene i videreutdanningen kan sammen, eller hver for seg, gå inn som valfrie emner i mastergradstudier. Ved HVL gjelder dette blant annet for: